Margrethe Laaker Sandvik

Margrethe ønsket seg en friere løsning som passet hennes livssituasjon bedre. Valget falt på Akademiet Nettstudier.

Referanse Margrethe LaakerFleksibiliteten i studiene er en stor fordel mener Margrethe. Hun jobber strukturert med fagene hun tar, men den daglige arbeidsmengden kan variere fra en time og til hele arbeidsdager.Margrethe Laaker Sandvik.

- Det er fleksibiliteten jeg liker. Jeg planlegger for en hel uke av gangen, da kan jeg sette av tid til både skole og andre avtaler og forpliktelser. Det er ingen geografiske begrensninger, så lenge jeg har nettilgang kan jeg studere både i USA og når jeg er på besøk hjemme i Norge, sier hun.

Når du er student ved Akademiet Nettstudier, får du tilgang til hvert enkelt fag du studerer i 18 måneder. I den perioden kan du studere i ditt eget tempo og levere inn de innsendingsoppgavene du selv ønsker. Faglæreren er tilstede for deg i det digitale klasserommet og hjelper deg når du har behov for det

- Alle må finne sin egen måte å studere på og gjøre det som fungerer for dem. For meg har det fungert godt å følge leksjonene og skrive gode notater ut fra dem. Ett godt tips er å bruke lærerne for alt de er verdt. De ønsker virkelig å hjelpe deg, sier Margrethe entusiastisk.

Margrethe er en strukturert student. Det får hun betalt for når hun forbereder seg til eksamen, blant annet ved å gjennomføre prøveeksamen som Akademiet Nettstudier tilbyr i alle fag.

- Jeg følte at det jeg gjorde gjennom alle leksjonene var god forberedelse til eksamen. Mot slutten av kurset leste jeg oppgavene jeg hadde levert om igjen, og gjorde eksamensforberedelsene som læreren hadde lagt opp til. Hele nettkurset forberedte meg godt til eksamen, derfor var det ikke noe råkjør de siste dagene, forklarer hun. Uten nettstudiene tror jeg nok ikke jeg hadde behøvd å møte opp på eksamen engang, det hadde bare vært bortkastet tid, legger hun til.

Når man har fullført videregående utdanning, og fått studiekompetanse, kan man søke seg videre inn på høyskoler og universiteter både i Norge og utlandet. Margrethe har ikke lagt alle planene for fremtiden ennå, men ser først frem til å få studiekompetanse. 

- Nå er studiemålet mitt å bli ferdig med alle eksamener og få studiekompetanse. Videre studier har jeg ikke tenkt så mye på ennå, jeg føler jeg egentlig har ganske god tid på å bestemme meg for hva jeg har lyst til å gjøre resten av livet. Det er et stort valg, avslutter hun.