Chat with us, powered by LiveChat

E-sport på Akademiet Videregående Skole

Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men faktum er at det finnes over 1500 utøvere på landsbasis! I høst startet våre første e-sportelever på Studiespesialisering med E-sport som fokusområde.

E-sport: Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men faktum er at det finnes over 1500 utøvere på landsbasis!

Stor pågang til E-sport

I tillegg til et bredt tilbud av utdanningsprogram som Studiespesialisering med ulike fokusområder, Medier og kommunikasjon, Påbygg og Toppidrett utvidet vi tilbudet til å også omfatte E-sport. Høsten 2018 startet våre første E-sportelever på Studiespesialisering med E-sport som fokusområde på våre skoler i Ålesund og Molde som tilbyr E-sport. – Vi opplever at E-sport er et godt supplement til vårt øvrige studietilbud og pågangen har vært stor etter vi lanserte tilbudet, sier Jan Ove Otterlei, daglig leder ved Akademiet Ålesund. Høsten 2020 vil flere Akademiet-skoler tilby E-sport. På Akademiet Kristiansand kan du få Toppidrett med E-sport, på Akademiet Oslo og Akademiet Sandnes er E-sport en del av utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon.

Akademiet på SpillExpo

I oktober deltok Akademiet VGS på SpillExpo, som siden 2012 har blitt arrangert på Norges Varemesse på Lillestrøm. Messen samler norsk spill- og teknologibransje, og ikke minst aktive gamere fra hele landet. – Vi er her for å bli kjent med fagmiljøet og for å få med oss hva som foregår i markedet, forteller Terje Fremmerlid ved Akademiet Ålesund. I løpet av messens tre dager var Akademiets stand svært godt besøkt av ivrige gamere!

YouTubere og gamere om E-sport i skolen

Vi spurte streamer og E-sport utøver Joakim Haraldsen aka Noobwork , med hele 186 000 abonnenter på YouTube om hva han mener om E-sport i skolen.

– Jeg mener det er veldig riktig. Det finnes ingen landegrenser når det gjelder E-sport, du spiller med folk fra hele verden og det betyr igjen at du spiller med folk med ulike kulturell bakgrunn, som igjen kan gi deg mye erfaring. Emil aka Emawaadventure, YouTuber med 170 000 abonnenter, forteller at det er veldig mange spill som er svært tekniske og kompliserte, slik at en må tenke problemløsning og forteller videre at han skjønner ikke at dette ikke brukes mer i skolen! Loyd og Sara, som sammen driver YouTube og streaming med 47 000 abonnenter synes det er kult at man allerede på videregående kan lære hva som er sunn gaming og at man faktisk kan gjøre karriere ut av det.

Loyd er selv tidligere Akademiet-elev og foreller om dyktige lærere og fine fasiliteter, Akademiet pluss E-sport det må jo bli bra! avslutter Loyd.

Søk skoleplass

 

Vi har løpende opptak, det er fortsatt mulig å søke.

  Søk skoleplass