Chat with us, powered by LiveChat

Sondre tar opp fag ved Akademiet Nettstudier

Sondre tar opp fag ved Akademiet Nettstudier

Sondre Biltvedt har gått tre år på videregående og tok senere et år på folkehøyskole i Ulsteinvik der har gikk på en globallinje og reiste rundt i verden.
– Der fant jeg ut litt mer hva jeg ville og fikk mer motivasjon til hva jeg hadde lyst til å bli videre i livet, sier Sondre. Nå tar han opp fag på Akademiet Nettstudier for å komme inn på NTNU i Trondheim.

Drømmen er psykologstudier

Sondre forteller at han jobbet mye med mennesker tidligere og at han synes det er spennende å lære om hvordan mennesker tenker.

– Derfor synes jeg det å være psykolog og kunne hjelpe mennesker på den måten, er noe som hadde passet meg utrolig bra. Drømmen er jo å komme til Trondheim og kunne studere på NTNU. Det er en veldig fin by og jeg har også mange venner der.
Sondre valgte Akademiet Nettstudier fordi han ønsket å arbeide med fagene når det passet for han.

Strukturerte dager som nettstudent

– Nettstudier var midt i blinken for meg siden jeg ville ha den frie hverdagen og ha muligheten til å legge opp ting selv. Man må være litt strukturert for å legge opp dagene og komme gjennom alt av pensum, men følger man det som ligger ute på nettet så er man utrolig godt forberedt. Man jobber såpass godt opp mot kompetansemålene, så når eksamen kommer så kan man svare på stort sett alt om man har gått gjennom det undervisningsmaterialet som ligger på nettet. Det er veldig god kommunikasjon mellom nettstudentene og lærerne, de er der hele veien og hjelper deg med det du lurer på. Til hvert enkelt tema i de ulike fagene får man oppgaver som må besvares.

Sett deg klare mål som nettstudent

Som nettstudent er det sentralt å definere tydelige mål for seg selv og planlegge hvordan en skal kunne oppnå de satte målene. Hverdagen er fri når en studerer på nett, men det innebærer også at en må ta initiativ. Samtidig har man fordeler ved at videforelesninger og andre ressurser ligger tilgjengelig til enhver tid.

– Hverdagen min som nettstudent vil jeg si at er veldig fri. Du må ta initiativ selv, men det ligger videoforelesninger og andre ressurser som nettsider man burde lese og samtidig oppgaver man må levere inn til hvert tema. Om man har satt seg klare mål og vet hva man vil, så blir det ganske enkelt å komme seg gjennom. Plattformen vi bruker på nettet er veldig ålreit siden du har alle muligheter der. Du kan snakke med læreren, du får tilbakemeldinger på oppgaver og alt av faglige ressurser ligger der, samtidig som man også kan kommunisere med andre elever.

Forskjellen mellom klasseromsundervisning og nettstudier

Om du velger privatistundervisning på et av Akademiets skolesteder har du faste timer du møter opp til hvor du får undervisning og kan snakke med faglærer. Ved Akademiet Nettstudier har du fortsatt kontakt med faglærer, men du må arbeide med faget på eget initiativ når det passer best for deg. – Har du motivasjon til å arbeide med stoffet på egenhånd, er det for eksempel lettere å ha en jobb ved siden av at du tar opp fag. Når du tar nettstudier så kan du spare mye penger hvis du har en jobb ved siden av, og du har da flere muligheter til å forberede deg på det videre studentlivet, avslutter Sondre.

Akademiet Nettstudier

Akademiet Nettstudier er et tilbud for deg som skal ta fag som privatist og som ønsker å gjøre dette via nett fremfor å møte til klasseromsundervisning. Mange velger en kombinasjon av privatistundervisning i klasserom og undervisning på nett, hvis en skal ta flere fag ønsker en kanskje klasseromsundervisning i enkelte av fagene og velger nettstudier i andre fag. Ønsker du å lese mer om Akademiet Nettstudier finner du informasjon her. Har du spørsmål om Akademiet Nettstudier, ta gjerne kontakt med oss for gratis rådgivning.

Gratis rådgivning

Akademiet tilbyr gratis og uforpliktende rådgivning til deg som vurderer å ta fag som privatist.

Kontakt oss

Våre fag

Se oversikt over alle våre fag, forkurs og pakker med priser.

Se fag og priser