Privatist på Akademiet

Hvordan lykkes som privatist og nettstudent i Akademiet

Her kan du lese våre beste tips til hvordan du kan lykkes!

Slik lykkes du som privatist

Som Norges største tilbyder innen privat videregående opplæring, er vårt mål at du som gjennomfører privatist og nettstudier med Akademiet, skal få en skikkelig god studieopplevelse med oss.

Her kan du få noen tips på veien!

Du må være disiplinert

Motivasjon kommer og går, men det er disiplin som får deg til å arbeide med fagene. Å lære seg å være disiplinert vil hjelpe deg med å nå målene dine både som privatist og ellers i livet. Vær klar over at det hard jobbing som privatist, men husk at dette er en investering i fremtiden og en investering i deg selv!

Ikke ha for høye arbeidsmål

Setter du deg for høye mål når det gjelder arbeid med fagene er det stor sannsynlighet for at bøkene «aldri kommer opp av sekken». Derfor kan det være bedre å sette seg overkommelige arbeidsmål, slik at du får gjennomført. Det er bedre å jobbe litt hver dag, enn mye en gang i uken.

Lær deg selv gode vaner

Som privatist er det mye du skal lære på kort tid. Med intensive forelesninger kan det hende du enkelte ganger opplever at du er på skolen og følger med – men egentlig ikke lærer så mye.

Akademiet tilbyr gratis og uforpliktende rådgivning til deg som vurderer å ta fag som privatist.

 

Kontakt oss nå!

Se oversikt over alle våre fag, forkurs og pakker med priser.

 

Se fag og priser

Det er lov å feile!

Ingen kan få til alt hele tiden. Det er helt greit om du ikke skulle få det til på første forsøk. Men husk at lærerne og rådgiverne er der for å hjelpe deg gjennom alt og ønsker at du skal lykkes. Om det ikke går første gang så setter vi opp en plan sammen for hvordan det skal gå bedre neste gang.

Finn din egen måte å jobbe på

Lærer du best ved å følge en fast struktur og gjennom å være sammen med andre, eller ønsker du å studere hvor og kanskje også når det passer for deg? Det er viktig at du finner undervisningsformen som passer best for deg.

Snakk med rådgiverne og lærerne dine

Det er ingenting lærerne dine ønsker mer enn å se deg lykkes. Av og til trenger alle litt veiledning. Det er viktig å ta seg tid til å stille spørsmål og få hjelp til å sette opp en plan for hvordan du skal lykkes. Trenger du hjelp med hvilke fag og karakterer du trenger for å nå dine mål, kan du når som helst ta kontakt med Akademiet for gratis rådgivning.