Fire elever på Akademiet i Sandvika jobber fokusert rundt et bord på skolen
For deg som vil litt mer

Akademiet Realfagsgymnas Sandvika

Vi er Norges eneste profilskole på videregående nivå med realfagsfordypning og egen læreplan godkjent av Utdanningsdirektoratet.

Søk skoleplass

For deg som liker realfag

Akademiet Realfagsgymnas Sandvika ble høsten 2021 en Akademietskole. Vi holder til i Kunnskapssenteret i Sandvika, rett ved togstasjonen.

Lokalene er nye og freshe med lyse klasserom. Vi er Norges eneste profilskole på videregående nivå med realfagsfordypning og egen læreplan godkjent av Utdanningsdirektoratet.

Realfaglig spisskompetanse

Skolen har fokus på motivasjon, fordypning og mestring i matematikk, naturfag og teknologi. Med høy kvalitet og realfaglig spisskompetanse er Akademiet Realfagsgymnas Sandvika et alternativ for elever som vil fordype seg i realfag og få en god forberedelse til høyere utdanning.

Elevene våre er nysgjerrige på realfagenes muligheter og vi skaper entusiasme for fagene gjennom flinke og motiverte lærere og samarbeidspartnere.

Vi tilbyr intern forsering og forsering på høyere nivå i samarbeid med Høyskolen Kristiania.

Andre skoler i Sandvika

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

E-post: sandvika@akademiet.no

Telefon: 96 00 81 99

Adresse: Otto Sverdrups Plass 4, Sandvika, Norge

Ny adresse: Malmskriverveien 16, 1337 Sandvika

Greit å vite

Aktuelt

Våre utdanningsprogram

Tre elever går i gangen på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika

Studiespesialisering med realfagsfordypning

Er du interessert i realfag og ønsker å fordype deg i fag som matematikk, teknologi eller programmering?

Les mer Søk

Våre elever

Vincent

Studentportrett

Vincent

Elev på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika

Da jeg først startet på skolen var jeg redd for at jeg hadde ankommet på feil skole. Alle medelevene mine så ut som de var minst 3 år eldre enn det jeg var selv, og de kunne alle langt mer enn meg. Til tross for at jeg var vettskremt var vi oppmuntret til å kommunisere, og jeg innså at vi hadde mye til felles alle sammen. De samme skumle tenåringene som sto ovenfor meg fra første skoledag, er de samme menneskene som har motivert meg til å følge med og hver eneste time. Hver dag på skolen er en glede når man har noen å prate med, tulle med og ikke minst konkurrere eller samarbeide med. Håper dere kan komme til denne skolen, for å bli skremt og forhåpentligvis skremme andre også.

Magnus

Studentportrett

Magnus

Elev på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika

– Tidligere i år gikk jeg på Norges Realfagsgymnas ungdomsskole, så å starte på ARS var et naturlig valg med enkel overgang. Flere andre klassekamerater fra tiende starta sammen med meg, så jeg hadde alltid noen å snakke med. Om du har lyst til å starte på ARS uten å ha gått på NRG-U så har skolen og elevrådet masse sosiale arrangementer får å få deg til å bli kjent med folk. Skolen har klubber som du kan bli med i, som matematikk og kodeklubben, brettspillklubben, D&D klubb og FTC. Jeg bor i Oslo, men jeg syntes det er verdt å pendle ut til skolen. På skolen har vi mange bra lærere. Lærerne motivere elevene til å lære og ta vare på hverandre.

Alexandra

Studentportrett

Alexandra

Elev på Akademiet Realfagsgymnas Sandvika

– Skolen ligger rett ved Sandvika tog og buss-stasjon noe jeg mener er veldig praktisk med tanke på at de fleste klassekameratene mine bruker kollektiv transport. Ikke bare ligger skolen ved stasjonen, men også rett ved matbutikker og Sandvika Storsenter. Skoledagene på ARS er varierte. Vi har både individuelle oppgaver og gruppeprosjekter i alle fag inkludert tverrfaglige prosjekt. Lærerne bruker ofte flere ulike læringsstrategier. Det innebærer forsøk, foredrag, filmer, alt etter hva elevene foretrekker. Lærerne hører ofte på elevene sine ønsker. Siden vi har flere økter i realfag, går vi inn i dybden i de ulike emnene. Dette resulterer i økt forståelse i faget. Ellers er skole miljøet blant elevene fint. Alle er hyggelige med hverandre og vi har ofte aktiviteter på tvers av klasser og trinn.

Kontakt Akademiet Realfagsgymnas Sandvika