Privatister på Akademiet Privatistskole prater sammen i gruppe.

Autorisasjonsfag

Autorisasjon eller lisens

Ønsker du å jobbe som autorisert helsepersonell? For å jobbe innen helsevesenet i Norge må man ha autorisasjon eller lisens.

Hvordan få autorisasjon?

I Norge finnes det i dag 32 yrkesgrupper med yrkestittel som krever autorisasjon. Det betyr at det ikke er lov å benytte yrkestittelen uten autorisasjon eller lisens. Får man en autorisasjon har man rettigheter til å utføre yrket inntil fylte 80 år, i motsetning til en lisens som gjerne er tidsbegrenset.

For å kunne søke om autorisasjon i et yrke må man ha bestått utdanningsløpet og fagene som behøves for ditt yrke. Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamenen. Vi anbefaler at du enten bruker et semester på fulltid eller to til tre semestre på deltid, for å gjennomføre teoridelen. Våre rådgivere vil kontakte deg ved oppmelding for å avklare hvor stor studiebelastning du kan påta deg.

Eksamen gjennomføres via fylkeskommunen. Privatisteksamen må du melde deg opp til i ditt eget fylke. Man kan avlegge eksamen to ganger i året, november- desember og mai-juni. Oppmeldingsfrist for våren er 1. februar, mens fristen for høsten er 15. september.

Vi tilbyr eksamenskurs for deg som skal ta eksamen som privatist. Velg selv om du ønsker klasseromsundervisning ved våre privatistskoler på dagtid og kveldstid, eller undervisning på nett. 

Akademiet tilbyr gratis og uforpliktende rådgivning til deg som vurderer å ta fag som privatist.

 

Kontakt oss nå!

Autorisasjonsfag vi tilbyr:

Se oversikt og priser over autorisasjonsfag

Fleksible nettkurs

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Våre fleksible nettkurs gir deg tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt, men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon.

Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, Teams eller mail. Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren om du har spørsmål underveis.

Akademiet er godkjent i Lånekassen

Akademiet Privatistskole og Nettstudier er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning. Som praksiskandidat ved Akademiet Privatistskole og Nettstudier har du rett til å søke om lån og stipend fra Lånekassen. Med støttekalkulatoren kan du regne ut hvor mye støtte du kan få.

Gå til Lånekassens støttekalkulator 

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere

Kontakt Akademiet Nettstudier