Elever på Akademiet VGS Fredrikstad jobber med skole
For deg som vil litt mer

Akademiet VGS Fredrikstad

Akademiet VGS Fredrikstad er en moderne skole med byens beste beliggenhet!

Søk

Byens beste beliggenhet

Her har vi et godt sosialt og faglig miljø. I flotte, nye lokaler trives både elever og ansatte. Sammen skaper vi fremtidens skole.

Hvorfor velge Akademiet VGS Fredrikstad?

Vi har et splitter nytt skolebygg som er skreddersydd for fremtidens skole. Beliggenheten ved Fredrikstad stadion er i byens mest attraktive og dynamiske område.

Våre flinke elever kan nyte utsikten mot elva om de skulle klare å løsrive seg fra spennende undervisning, gruppearbeid, tverrfaglige prosjekter og dybdelæring. Vi har nemlig akkurat flyttet inn i nye lokaler på Dreieværste, med egen bryggepromenade og bortimot «eget» fergeleie. Det er nybygget mellom elva og
Fredrikstad Stadion som er vårt nye hjem. Her skal vi skape byens beste skole – med byens beste beliggenhet.

Utdanning skal gi muligheter i livet, og med studiespesialiserende løp står man fritt til å gå sin egen vei. Vi ved Akademiet VGS Fredrikstad er opptatt av at du som elev skal få tenke, reflektere og velge selv. Etter tre år hos oss skal du være klar for høyere utdannelse, men du skal også ha opplevd mestring, utvikling, vennskap og modning slik at du kan klare deg selv.

En trygg, ansvarlig og reflektert person er også et godt medmenneske. Vår fremste oppgave er å tilrettelegge, hjelpe, støtte, utfordre og utvikle elevene våre så de kan stå på egne ben. Veien dit er fantastisk, og som en humanistisk skole ønsker vi å løfte enkelteleven opp og frem. Vi ser den enkelte elev, men hos oss vil vi også utvikle hele skolen. Vi ønsker å skape fremtidens skole sammen med
elevene våre slik at hverdagen oppleves som relevant, nyttig og positiv.

Vi går vår egen vei, og vi oppfordrer deg til å gjøre det samme. For mange ungdommer er valget av videregående skole det første reelle valget man tar på egne vegne. Et valg som vil påvirke retningen livet tar videre. Da er det viktig å velge noe som er riktig for deg.

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

E-post: fredrikstad@akademiet.no

Telefon: 930 33 608

Adresse: Stadion 13, 1671, Fredrikstad

Postadresse: Postboks 550 Vestre Glemmen, 1612 Fredrikstad

Greit å vite

Våre utdanningsprogram

Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Tre elever i realfagsfrakker i laben på Akademiet VGS Heltberg Ullevaal.

Studiespesialisering med realfag

Felles for realfagene er at alle er viktige brikker for å løse dagens og fremtidens problemer.

Les mer Søk
Mentor og elev i dialog om skoleoppgave på Akademiet VGS Oslo

Studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi

Dette programmet gir deg noen av fremtidens viktigste kompetanser – å kunne skille mellom sant og falskt.

Les mer Søk

Aktuelt

Våre elever

Angelica Helgås

Studentportrett

Angelica Helgås

Elev ved Akademiet VGS Fredrikstad

– Jeg er veldig glad for at jeg valgte Akademiet. Jeg stresser ikke like mye som på ungdomsskolen, fordi det er færre lekser og prøver. Det er ekstremt gode lærere som følger oss
opp tett.

Kristoffer Hanes-Krossby

Studentportrett

Kristoffer Hanes-Krossby

Elev ved Akademiet VGS Fredrikstad

– En ting jeg elsker med Akademiet er at lærerne faktisk bryr seg om meg. De er veldig flinke i fagene sine, og gode til å undervise. Utsikten fra klasserommet er også veldig fin, og jeg har blitt kjent med mange nye mennesker.

Maja Karlsson

Studentportrett

Maja Karlsson

Elev ved Akademiet VGS Fredrikstad

– Skolen er veldig fin og ryddig med god luft og fin utsikt som gjør at hele opplevelsen av skolen blir bedre. Lærerne fokuserer ikke så mye på karakterer, og det gjør at jeg ikke stresser så mye. Jeg synes det å starte på Akademiet har vært veldig bra.

Tidligere elever

Markus Arnesen

Studentportrett

Markus Arnesen

Tidligere elev på Akademiet VGS Fredrikstad

– På Akademiet fikk jeg muligheten til å fordype meg i ting jeg var interessert i gjennom faget medieutvikling. Da satset jeg på entreprenørskap, og jeg valgte å bruke mye tid på å forstå Bitcoin. Det ga meg muligheter til å starte karriere allerede i vg2. Jeg etablerte Krypto Ole. Innen vg3 var over hadde jeg allerede fått til en bra start. Jeg flyttet ut hjemmefra, fikset meg kontor i sentrum og gønnet på videre. Hverdagen min nå er på kontoret i byen kl. 8-16 der jeg trader, lager YouTube-videoer, og styrer med selskapet. Tiden i dag blir brukt til få ferdig et omfattende kurs om alt jeg kan om kryptovaluta og trading. Jeg har fått gode samarbeidspartnere, og jeg kan leve av virksomheten min.

Kristoffer Bjerkelund og Anderas "TIX" Haukeland

Studentportrett

Kristoffer Bjerkelund

Tidligere elev på Akademiet VGS Fredrikstad

– Jeg begynte på Akademiet, og den gangen ville jeg egentlig jobbe på Redningsskøyta. Så fattet jeg interesse for foto i vg2, og jeg ble interessert i droner. Jeg etablerte et enkeltmannsforetak som dronepilot, og fikk hjelp av skolen til å utvikle meg faglig innen foto og video. Da jeg var ferdig på Akademiet startet jeg Qwerty AS med flere partnere. Der er jeg daglig leder. Vi gjør det meste, men satser mye på foto og video innen konsert og event. Med større kontaktnett fikk jeg en jobb for Andreas “Tix” Haukeland. Vi fikk god kontakt, og jeg ble turnéfotograf for ham. Siden har jeg fått rollen som tour manager. Det er en hektisk hverdag, men jeg er min egen sjef og jeg trives godt som selvstendig næringsdrivende.

Eva Skofterud

Studentportrett

Eva Skofterud

Tidligere elev på Akademiet VGS Fredrikstad

– Etter videregående ved Akademiet bestemte jeg meg for å ta et friår. Jeg hadde lyst til å reise og tjene penger, dermed søkte jeg en jobb ved Tui. Dette er noe jeg absolutt ikke angrer på. Jeg har nå bodd i Italia, Gran Canaria og skal flytte til Marokko snart. Min arbeidsdag består av å snakke med hotellgjester, spille ulike spill og ta med gjester på vinsmaking og diverse. Stillingen min er “activity and experience host”. Jeg søkte egentlig på å jobbe med barn, men jobbintervjuet førte til at de plasserte meg i eksklusive hotell rundt omkring så jeg jobber kun med voksne på 4+ stjernes hotell.

Kontakt Akademiet VGS Fredrikstad