Tre privatister står utendørs med bøker og Mac fra Akademiet Privatistskole
For deg som vil litt mer

Påbygg som privatist

Vurderer du å ta påbygg som privatist? Påbygging til generell studiekompetanse gir deg mulighet til å studere på høyskole eller universitet etter videregående.

Våre fag

Vurderer du å ta påbygg som privatist?

Akademiet hjelper deg til eksamen i de fagene du trenger for å oppnå generell studiekompetanse.

Har du gått yrkesfag på videregående og ønsker å kunne studere på høyskole eller universitet? Da kan du ta påbygging til generell studiekompetanse som privatist hos oss.

På Akademiet kan du ta påbygg som privatist både på nett, med live-undervisning og i klasserom.

Snakk med oss om hvilke fag du har fra før og hvilke fag du trenger for å oppnå den studiekompetansen du trenger for å komme inn på drømmestudiet.

FAQ – påbygg som privatist

Tar du påbygg (påbygging til generell studiekompetanse) som privatist på Akademiet, kan du velge om du vil ta fagene i klasserom, med live-undervisning eller på nett med nettstudier.

Slik tar du påbygg som privatist

Når du melder deg på et kurs hos oss er du blitt privatist på Akademiet. Du deltar i undervisningen i den formen du velger og svarer på oppgaver fra læreren din. Når eksamen nærmer seg må du selv huske å melde deg opp i kommunen eller fylket du skal ta eksamen i. Påmeldingsfristen er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Klasserom

Klasseromsundervisning er den undervisningsformen som er mest lik tradisjonell videregående opplæring. Akademiet har 10 privatistskoler over hele landet, og du får digitale læringsmidler inkludert i prisen dersom du velger klasserom. Det gir deg fleksibiliteten du trenger dersom du skulle bli syk eller ikke har mulighet til å møte opp i en undervisningsøkt.

Nettstudier

Å ta fag på nett er den mest fleksible måten å være privatist på. Her kan du studere akkurat når du vil og hvor du vil. Du trenger kun tilgang til en datamaskin. Akademiet har dyktige nettlærere, god oppfølging og svært gode digitale ressurser – slik at du kommer deg gjennom eksamen på best mulig måte.

Live

Akademiet Live er digital undervisning til faste tidspunkter. Dette er en undervisningsform med det beste fra nettstudier og det beste fra tradisjonelle klassesrom: Et virtuelt klasserom med medelever og lærer, men hvor du har mulighet til å sitte akkurat hvor du selv vil. Du trenger altså ikke møte opp på skolen for å delta i undervisningen, og kan like gjerne sitte hjemme på kontoret, på kafé eller på pauserommet på jobben din. Med dyktige lærere og et solid undervisningsopplegg hjelper vi deg hele veien til eksamen.

Påbygg er utdanningsveien som gir deg muligheten til å oppnå generell studiekompetanse. Påbygg er et tilbud for deg som allerede har fullført videregående opplæring med yrkesfag på vgs.

Det er nødvendig med generell studiekompetanse for å kunne studere på universiteter eller høyskoler i Norge. De aller fleste studier har et krav om generell studiekompetanse, mens du på noen utdanningsløp også må inneha spesiell studiekompetanse – som for eksempel realfag som matematikk eller biologi.

Gratis rådgivning

Er du usikker på hva som kreves for å komme inn på ditt drømmestudie, kan du ta kontakt med oss for gratis rådgivning, eller du kan se oversikt over studier her:

Er du privatist og tar påbygg, trenger du vanligvis fire eller seks fag – avhengig av om du har fagbrev eller ikke.

Med fagbrev (vg4)

Har du fagbrev, trenger du å ta fire fag som privatist.

  • Norsk
  • Matematikk 2PY
  • Naturfag
  • Historie
Uten fagbrev (vg3)

Har du ikke fagbrev, trenger du å ta seks fag som privatist.

  • Norsk
  • Matematikk 2PY
  • Naturfag
  • Historie
  • Kroppsøving
  • Sosiologi og sosialantropologi

Tar du vg1 og vg2 som yrkesfag på videregående, er det naturlig å starte i vg3 påbygging til generell studiekompetanse. Da har du ikke fagbrev eller svennebrev.

Har du etter vg1 og vg2 tatt fagbrev eller svennebrev, tar du påbygg i vg4.

Hovedforskjellen mellom disse er antall fag du skal gjennom som privatist – avhengig av om du har fagbrev eller ei.

Våre påbyggspakker

For deg som vil litt mer

Hos oss kan du kombinere klasserom og nettstudier slik det passer deg best. Foretrekker du å studere på dagtid, kveldstid eller med nettstudier? Ta kontakt for å booke en gratis rådgivningstime!

Visste du at vi har karaktergaranti? Bedre karakter eller kurset på nytt!

Se våre fag