Janko vil bli sykepleier og tar fag som privatist på akademiet privatistskole
Akademiet Privatistskole

Janko tar fag med 23/5-regelen

Etter å ha hørt flere gode tilbakemeldinger fra tidligere elever, bestemte Janko seg for å ta opp fag på Akademiet privatistskole.

Våre fag

Janko vil bli sykepleier i Norge

Han trengte generell studiekompetanse for å studere og har et ønske om å bli sykepleier.

–Jeg følte først og fremst at jeg ble veldig godt tatt imot av rådgiverne. De forklarte ting for meg slik at jeg forstod, sier Janko.

Han forteller videre at systemet i Norge er en del annerledes enn systemet i landet han kommer i fra. Det var derfor fint å få hjelp og veiledning.

Det var også avgjørende for han at han fikk hjelp til å planlegge videre og få en god innføring i det norske skolesystemet.

Akademiet tilbyr gratis og uforpliktende rådgivning til deg som vurderer å ta fag som privatist.

 

Kontakt oss nå!

23/5-regelen

Med hjelp fra rådgivere fikk Janko planlagt et fagløp basert på 23/5-regelen. – Jeg er litt over 23 år og bruker derfor 23/5-regelen, forteller Janko.

Denne regelen går ut på at hvis du skal studere når du er over 23 år, eller det året du fyller 23 og kan dokumentere fem års praksis, så er det kun seks fag du trenger å bestå for å få generell studiekompetanse. Praksis kan være videregående skole, folkehøgskole, arbeid, omsorg for egne barn, militærtjeneste etc. På denne måten har man mulighet til å få generell studiekompetanse på et år hos Akademiet Privatistskole.

Trives svært godt med de andre elevene

Janko forteller videre at han trives svært godt i klassen sin sammen med andre elever.

– Jeg syns det er veldig hyggelig å være sammen med “kollegaene” mine, blant andre elever, sier Janko. Han fortsetter med å si at lærerne på Akademiet privatist har vært veldig inspirerende og at de sitter på mye faglig kunnskap.

Våre privatistlærere har lang og god erfaring og er faglig dyktige. Faglærer er tilgjengelig og kan svare på spørsmål og hjelper deg om du trenger det.

– Jeg føler vi har den friheten til å spørre lærerne hvis vi lurer på noe utenfor timen. Sender man en melding eller e-post får man svar!

Akademiet Privatistskole

Vil du bli privatist? Akademiet Privatistskole passer for deg som skal ta fag fra videregående.

Se våre fag

Våre kurstyper

Kontakt Akademiet Privatistskole og Nettstudier