Akademiet gjorde rent bord på premiefest for ungdomsbedrifter

Onsdag 6. mars var det duket for årets fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i Buskerud.

(Grønne) innovatører

Akademiet stilte med hele 25 bedrifter – og stakk av med flere av de gjeveste prisene.

Bedriftene fikk oppmerksomhet fra juryen og andre deltakere for å ha kommet med innovative ideer som kanskje kan være løsningen på flere sentrale samfunnsutfordringer verden står overfor i dag. Både ny teknologi, miljøvennlige løsninger var en sentral del av forretningsplanen til flere av årets bedrifter. Det ser det ut til at juryen satte pris på!

Hanket inn førsteplassen – 3 videre til NM

Elever fra Akademiet fikk sjelden sitte stille på stolen i salen under premieutdelingen, og måtte stadig opp på scenen for å motta både gull, sølv og bronse.

Salen jublet da den gjeveste prisen av dem alle – årets ungdomsbedrift, ble ropt opp. Vi gratulerer Handsfree UB fra Akademiet VGS Drammen som årets ungdomsbedrift i Buskerud 2024!

Det var selvfølgelig ekstra gøy at totalt tre ungdomsbedrifter fra Akademiet VGS Drammen kom videre til NM: Handsfree UB, Warytech UB og Sjekk it UB. Gratulerer!

Vi er så stolte av elevene våre! De har fått lov til å utfolde seg helt på egenhånd og har kommet med helt fantastiske ideer. De har jobbet hardt og har lagt ned en enorm innsats i sine bedrifter. Nå skal jeg grine av glede hele veien hjem!
De lærer så mye om seg selv i møte med utfordringer. De lærer å tørre å stå i ting, være modig, tørre å stå i ideene sine, selv når det blir vanskelig. Vi er skikkelig stolte og rørte!

Disse fikk premier:

Handsfree UB

Beste ungdomsbedrift Buskerud 2024, 2. plass beste videopitch, 3. plass beste salgsteam og 3. plass beste markedsføring.

Handsfree UB utvikler et håndsopprekningssystem for elever slik at de skal slippe å bli sittende med hånden oppe lenge i timen og for at læreren skal få bedre oversikt over hvem som trenger hjelp, rekkefølge på hvem som trenger hjelp og oversikt over hvem som har fått veiledning.

HandsFree UB på stand
Det var helt sjukt gøy! Jeg er veldig konkurransemenneske så dette var utrolig moro!

Warytec UB

3. plass beste ungdomsbedrift, 2. plass beste HR-bedrift, 1. plass beste samarbeid med næringslivet og 1. plass beste innovative produkt.

WaryTech UB utvikler en objektgjenkjenningssensor som skal brukes i skianlegg for å få bukt med slalåm/snowboardulykker som er forårsaket av dårlig sikt over heng og kanter.

Warytec UB på stand.

Sjekk it UB

2. plass beste sosial entreprenør, 1. plass beste salgsteam, 1. plass beste HR-bedrift, 3. plass beste samarbeid med næringslivet, 3. plass beste innovative produkt og 1. plass beste markedsføring.

SjekkIT vant aller flest kategorier og det ble dermed bestemt av UE Norge at de skulle få en gullbillett til NM.

SjekkIT UB utvikler en kjøleskapsscanner til den nye strekkodeteknologien for matvarer. Scanneren vil informere deg om hvilke varer som snart går ut på dato og hvordan du lettest kan få brukt matvaren. Scanneren er koblet til en app som følger med produktet og som sammen vil gjøre det mye lettere for folk å bli mer miljøvennlige.

SjekkIT UB på stand.

Keeo UB

Instagramprisen, 1. premie beste sosial entreprenør, 2. plass beste stand og 2. plass beste markedsføring.

Keeo UB utvikler en app som skal gjøre det lettere for eldre å få hjelp til dagligdagse arbeidsoppgaver (måking, handling, gressklipping etc.) og samtidig gi unge muligheten til å opparbeide seg arbeidserfaring.

Keeo UB på stand.

Scrunch-it ub

 1. plass beste videopitch

Scrunch-it har laget et innovativt og miljøvennlig produkt: Scrunchie med handlenett inkludert!

Scrunch-It UB på stand

Forgrund UB

 2. Plass beste forretningsplan

Forgrund lanserer tidløse symønstre som gjør det enkelt å lage egne klær til alle aldre av god kvalitet.

Forgrund UB på stand

Kontakt Akademiet