Tre elever holder rundt hverandre og smiler

Vertsfamilie

I tillegg til å bli kjent med kulturen på en helt annen måte ved å bo hos en lokal familie, vil det også gi deg muligheten til å bli ekstra godt kjent med deg selv.

Slik er det å bo hos en vertsfamilie

Store deler av det å være på utveksling handler om å være på en reise. Da kan det være veldig fint å ha en vertsfamilie som skaper trygge rammer for det som skal bli ditt nye hjem, og som er der for deg når det trengs. Møtet med vertsfamilien din vil på mange måter derfor bli en kickstart på den nye hverdagen din.

Alle vertsfamilier på våre programmer blir grundig bakgrunnsjekket, og alle medlemmene av husstanden må ha plettfri vandel. Skolene vi sender elevene til har lang erfaring med å plassere elevene i vertsfamilier og det er heller ikke uvanlig å derfor komme til en vertsfamilie som skolen har samarbeidet flere år med.

Hjemme hos vertsfamilien har du tilgang til eget rom, og tilgang til bad og mat. Det vil også være en fin plass for gode samtaler, lærdom og nye bekjentskap. Mange av våre elever danner bånd med familiene som varer livet ut, og det er absolutt ikke uvanlig å komme på besøk igjen ved senere anledninger.

Vil du bli vertsfamilie?

Vi søker vertsfamilier i Norge som ønsker å ha utenlandske ungdommer på besøk! 

Both Jo and Jorgen have settled in so well and become so ingrained in our family it’s like they’ve always been with us. I’m dreading June/July when they go back home to their families, we don’t want them to leave…. I’ve offered to adopt!!

I tillegg til å bli kjent med kulturen på en helt annen måte ved å bo hos en lokal familie, vil det også gi deg muligheten til å bli ekstra godt kjent med deg selv. I hverdagen du kjenner til fra før av tenker du kanskje ikke så mye over hvordan din familie lever, og hvordan hverdagen er bygget opp rundt vaner og tradisjoner som er typiske for nettopp din familie. Ved å flytte inn hos en annen familie, og bo sammen med dem i en periode, får du virkelig kjenne på hvem du er og hvor du kommer fra.

For oss er det viktig at du trives i din vertsfamilie. Våre samarbeidskoler har lang erfaring med å plassere elevene i trygge og fine familier. Skulle det allikevel oppstå utfordringer er Akademiet Utveksling alltid klare til å hjelpe.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Ønsker du å bli vertsfamilie?

Hvert år reiser tusenvis av norske ungdommer ut i den store verden på utveksling. Det samme gjelder elever fra andre land, som ønsker å utforske hva verden har å by på. Kommende skoleår har vi flere spente elever som ønsker å opplev Norge, og den norske kulturen gjennom ett år på utveksling. Elevene skal bli en del av familien og vil ta aktivt del i familielivet og livet rundt hverdagen. Ved å ta imot en elev vil din familie bli kjent med en ny kultur, og vil få et spennende år i vente.

Akademiet Utveksling søker vertsfamilier som ønsker å ta imot en elev, og har plass i hjemmet sitt. Hvis dette høres interessant ut, ønsker vi å høre fra deg og din familie. Ta kontakt med oss på utveksling@akademiet.no og husk å fyll ut vårt interesseskjema for mer informasjon.

Jeg ønsker informasjon om å være vertsfamilie.

Fyll inn skjemaet, så kontakter vi deg for en uformell prat.