Elever på Akademiet VGS Ålesund

Ble forfatter av egen kokebok på videregående

Rebekka Magerholm kan som 18-årig videregåendeelev, kalle seg for forfatter. Det takker hun tilliten og friheten på Akademiet VGS Ålesund for.

Drømmen om kokebok

Så lenge hun kan huske har Rebekka drømt om å lage kokebok. I faget Mediespesialisering på Akademiet hoppet hun i det, og drømmen gikk i oppfyllelse med boka «Påfyll».

Rebekka Magerholm kan dermed, som 18-åring, kalle seg for forfatter. Det takker hun tilliten og friheten på Akademiet VGS Ålesund for.

Hun anbefaler linja til alle som ønsker å kombinere hobby med skolehverdag, har anlegg for å tenke kreativt og et øye for det estetiske ved kommunikasjon.

Dra på hospitering!

Rebekka valgte Akademiet VGS Ålesund først og fremst fordi hun fikk mange gode tilbakemeldinger fra venner og bekjente som allerede gikk på skolen, og særlig av de som gikk medielinja. Hun fikk også et positivt inntrykk etter å ha vært på hospitering på skolen og fikk et innblikk i hvordan skolen så ut og hvordan lærerne og elevene trives så godt.

– Jeg valgte Akademiet fordi mange venner og bekjente som gikk på skolen hadde mange gode tilbakemeldinger. I tillegg fikk jeg et veldig positivt inntrykk fra hospiteringen.

Mine tre år på Akademiet har vært veldig lærerike og givende. Jeg har hatt en tydelig utvikling i alle fag, men særlig innenfor mediefagene. I tillegg har jeg fått to av de beste vennskapene jeg noen gang kunne bedt om.
Rebekka tar bilder til kokeboken sin

Frihet til å lansere eget bokprosjekt

Da Rebekka startet i tredjeklasse på videregående, gledet hun seg spesielt til faget Mediespesialisering.

Hun hadde hørt fra bekjente hva de valgte å gjøre i faget og hadde allerede begynt å tenke på hva hun selv ønsket å få ut av det.

– Jeg synes at det å kunne disponere alle timene i faget på et selvvalgt prosjekt virket som en drøm!

Matlaging betyr mye

Matlaging har vært en av hennes største interesser i lang tid og måtte naturligvis få en plass i prosjektet. Før ideen var spikret var hun inne på tanken om å lage podcast. Men med et brennende ønske om å kunne kombinere grafisk design og foto i oppgaven, ble konseptet kokebok til.

– Mye av det jeg har fått til er takket være Mediespesialisering, som faktisk åpna opp for at jeg kunne satse på et prosjekt i den retningen jeg ønsket og at jeg nå er sikker på hva jeg vil videre i livet.

Klar for nye eventyr

Resultatet er en 96-siders bok fylt med oppskrifter som fremmer et sunt og balansert kosthold.

Bokens opplag er i skrivende stund utsolgt, og Rebekka er klar for å ta fatt på videre skolegang og nye eventyr på Ansgar Bibelskole i Kristiansand. Her skal hun nyte sola i et år, før turen trolig går videre til militæret.

– Etter det har jeg planer om å studere grafisk design. Hvor vet jeg ikke enda, men Oslo står høyt på lista.

– De to første årene på vgs. tenkte jeg at jeg ville fortsette å studere Medier og kommunikasjon på høyskole. Men dette endret seg da jeg i 3. klasse lagde kokebok og innså at det egentlig var grafisk design jeg brenner for og ønsker å satse på.
Elever på Akademiet VGS Ålesund

Få oppskrift på avokadotoast!

Boka hennes er full av oppskrifter til både frokost, lunsj, middag og dessert. Her får du en smakebit på en av hennes populære oppskrifter: Avokadotoast.

AVOKADOTOAST

1 porsjon

INGREDIENSER

 • 2 skiver godt brød
 • 1 avokado
 • 6 cherrytomater
 • Safta fra 1/2 sitron
 • 1/2 ts salt
 • Pepper
 • Chiliflak

FREMGANGSMÅTE

 1. Rist skivene i brødristeren. Avkjøl skivene mens du lager retten.
 2. Mos avokadoen i ei skål med en gaffel. Tilsett salt og sitronsaft.
 3. Del cherrytomatene i to.
 4. Fordel avokadoen på det rista brødet.
 5. Fordel så cherrytomat, chiliflak, pepper og gresskarkjerner på skivene.

Server gjerne med eggerøre.

Avokadotoast
Elever på Akademiet VGS Ålesund

Snakk med oss

Har du lyst til å vite mer om Akademiet VGS Ålesund eller ønsker å dra på hospitering på skolen?

Les mer om Akademiet VGS Ålesund