Martine og Bessan på Akademiet VGS Bergen
Akademiet VGS Bergen

– De beste årene i våre liv!

Martine og Bessan er tilbake på Akademiet VGS Bergen, i alle fall for en liten stund.

Søk skoleplass

Kvalitet over kvantitet

De kommer noen ganger innom for å hilse på gamle lærere, rektor og tidligere medelever. Nå studerer de begge på universitetet i Bergen, men synes det er godt å komme tilbake til «gamleskolen».

Jentene beskriver samholdet på Akademiet VGS Bergen som sterkt og godt. 

Da jeg snakket med foreldrene mine om å starte på Akademiet, var størrelsen på skolen noe jeg trakk fram. På en liten skole er det lettere for elevene å få den hjelpen man trenger.

Hun forteller at hun er veldig fornøyd med hvordan lærerne gjør faginnholdet spennende for alle og at du får en mentor som er tilgjengelig når du har behov for det. Lærerne er dedikerte og vil det beste til alle og enhver:

– På Akademiet er det mer kvalitet over kvantitet. Du vil heller ha en liten gruppe med venner som er skikkelig bra, i stedet for mange dårlige venner. Sånn er det her! Det er ingen sladring og dårlig stemning her. Lærerne tar tak i små utfordringer før de blir et problem. 

Sosiologi og engelsk

Begge jentene studerer nå på Universitetet i Bergen. Martine har lyst til å bli engelsklærer og tar en bachelor i engelsk, mens Bessan ønsker å jobbe innenfor samfunnsforsking og tar en bachelor innen sosiologi. 

Akademiet skaper en trygghet i elevene. Det er aldri noe fokus på det ytre. 

Elevene som gikk ut av Akademiet sammen med Bessan og Martine gjør mye forskjellig. Noen er i Forsvaret, noen har reist på tur til Indonesia og noen har flyttet til Geilo. Det er fint å ha alle muligheter åpne!

Setter elevene først

Noe av det jentene synes er veldig bra med Akademiet er at rektor og lærerne setter elevene først. De forteller at administrasjonen fokuserer på deg som individ. 

– I tillegg bygger man et vennskap med lærerne. De tar hensyn og er der for deg, sier Martine.

De forteller at alle lærerne er flinke til å gjøre undervisningen spennende. 

– Vi hadde spørreundersøkelser, presentasjoner, quiz og gruppe- oppgaver. Lærerne er villige til å gi deg en undervisningsform som passer deg – slik at du lærer på best mulige måte, forteller Bessan. 

– På den måten kan alle nå så langt de vil og få gode karakterer, fordi læreren har tid og tilrettelegger, understreker Martine. 

En annen ting som er bra er at lærerne også er unike individer – og det er helt greit, forteller jentene.

– Lærerne og elevene er veldig forskjellige. Du finner i grunn en lærer i alle kategorier på Akademiet. Og sånn er det med elevene også. 

Kanskje går det på realfag vs. samfunnsvitenskapelige fag? Ler Martine.

Hytteturen i Kvamskogen 

Da Martine og Bessan startet på Akademiet, kjente de ikke hverandre. De kjente heller ikke så mange av de andre elevene. Så reiste de på bli kjent-tur i skogen. De så film, spilte kort, lagde frokost, middag og lunsj sammen. Det ble arrangert quiz og aktiviteter.

– På denne turen ble det naturlig å henge med folk man ikke kjente så godt fra før. 

– Jeg hadde lett gått tre år til, sier Bessan. 

Kontakt Akademiet VGS Bergen