First Lego League-laget til Akademiet Realfagsskole Drammen

First Lego League

First Lego League-laget Akademiet Spagheπi, fra Akademiet Realfagsskole Drammen reiste helt til Afrika for å representere Norge i den internasjonale finalen i Marrakech.

Ny sesong er i gang!

Nå er First Lego League-laget vårt i gang med ny sesong med temaet «Masterpiece».

Det hele startet lørdag 11. november med lokal turnering i Drammen. Akademiet Realfagsskole Drammen stilte med to lag i år: Akademiet Spagheπi og Akademiet CoπPasta. Førstnevnte gikk av med seieren for andre året på rad, og ble med det videre til den skandinaviske finalen i Mo i Rana. Nå er de også videre til internasjonal finale i USA til våren.

– Elevene og lærerne har lagt ned mangfoldige timer med øving og forberedelser. Det blir spennende å «måle muskler» mot de andre lagene, forteller lærer Anders Eikås Boye.

Stolt av fjorårets innsats

Fjorårets sesong ble også veldig bra. Da høstet laget flere medaljer under skandinavisk finale hos Equinor og fikk muligheten til å delta i internasjonal finale i Marokko. Her møtte laget verdenseliten i Legorobot-programmering og fikk kjenne på nye vennskap og en helt annen kultur på Afrikas nordkyst.

Dette er First Lego League

First Lego League Challenge er verdensomspennende konkurranser innenfor kunnskap og teknologi. Målet er å inspirere barn og unge til å bli morgendagens problemløsere, teknologer, ingeniører og forskere. Det er over 670 000 elever fra 110 land som deltar i konkurranser over hele verden.

Les mer om First Lego League her: https://www.firstlegoleague.org/

 

(Ski)sko med energiproduksjon

Akademiet Spagheπis prosjekt i fjor innebar å lage en sko som genererer strøm ved hjelp av induksjon når man går. Meningen er å utnytte energien du allerede produserer i hverdagen. Med hjelp fra Rottefella og Noratel fikk elevene laget en fungerende prototype.

Vi har virkelig troen på at produktet vi har laget kan revolusjonere verden!


Hun håper elevene i nær fremtid får muligheten til å utvikle prototypen til et ferdig produkt.

Spaghetti og 3,14

Hvordan kom dere på det kreative lagnavnet?

– Jeg og Håkon var på kjøkkenet en dag og skulle lage spagetti. Vi lekte litt med ordet og oppdaget at hvis man bytter ut de to tt’ene og erstatter de med symbolet for 3,14 – π, får man et artig navn. Det var selvfølgelig også en fordel at vi kunne spille på den matematiske formelen.

Laget har også designet en egen maskot – spagettimannen, som fikk pryde banneret som ble båret under åpningsseremonien i Marokko.

Morgendagens helter og en brunost på avveie

Elevene rapporterte om magisk stemning og en kulturell smeltedigel under finalehelgen.

– Det var helt utrolig å møte så mange engasjerte elever fra hele verden. Vi fikk utvekslet mange kule ideer og sitter igjen med nye venner og mange fine minner, forteller Lucas Nguyen.

Den internasjonale finalen er delt inn i tre ulike konkurranser. Deltakerne skal konkurrere i roboter, presentasjonsteknikk og kjerneverdier. I tillegg hadde alle lagene hver sin stand.

Akademiet Spagheπi tenkte det var lurt å ha med noe som inviterte folk bort til standen, og i den anledning tok de med seg brunost for å dele ut til nysgjerrige verdensborgere på stand.

– Brunosten var veldig populær. Vi solgte den inn som at det smakte karamell og folk synes det var skikkelig godt. Brunosten var faktisk så populær at da vi kom tilbake til standen etter robotkonkurransen, var ikke brunosten mulig å oppdrive. Det var nok noen som rett og slett bare måtte ha med seg en ekstra bit på hotellrommet, smiler Tove.

Sponsorutstyr til Akademiet Spaghetti på Akademiet Realfagsskole Drammen

I robotkonkurransen endte laget på en 61. plass men er likevel svært fornøyde med både innsats og resultater i de øvrige konkurransene.

– Ved å løse oppdrag både gjennom programmering og produktutvikling, sitter elevene igjen med helt unik mestringsopplevelse. Å delta i First Lego League er en opplevelse for livet, forteller Anders Eikås Boye som er lærer og lagmentor på Akademiet Realfagsskole Drammen.

Rektor Helene Dahlman roser elevenes innsats:

First Lego League er et fantastisk initiativ for ungdommen vår. Vi vil gjerne takke for innsatsen til alle elever, lærere og foreldre.

Deler av egen erfaring i Drammensregionen

I etterkant av turneringen har laget blitt invitert til flere arrangementer innenfor næringsliv og utdanning. Blant annet fortalte elevene om egne erfaringer og presenterte sin idé under #deledagen 2023 i Drammen kommune.

Elevene ønsker også å rette en ekstra takk til sponsorer, foreldre og andre bidragsytere.

– Vi er evig takknemlige for all hjelpen vi har fått både av sponsorer og bidragsytere. Noen har bidratt økonomisk og andre har bidratt med veiledning, råd og støtte, avslutter Lucas.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Aktuelt