Annette Høisæter utenfor Akademiet Bergen

Fra 3 i matte til master i medisinsk fysikk – slik lykkes du som privatist!

Annette Høisæter opplevde å ikke komme inn på studiene hun ønsket etter videregående.

Nå har hun master i medisinsk fysikk og jobber som avdelingsleder på Akademiet Privatistskole Bergen:

– Brennende ønske om å hjelpe andre å nå sine mål, for jeg vet hva det betydde for meg!

Det kan være flere grunner til at man ikke oppnår karakterene fra videregående som skal til for å komme inn på drømmestudiet. Men det betyr ikke at drømmen er over. Høisæter mener nemlig at alle som er motivert og har disiplin kan studere hva de vil. For det gjorde nemlig hun.

Mange som kommer inn dørene hos oss har mistet troen på at de kan få gode nok karakterer for å komme inn på drømmestudiet. Det er det første jeg ber de legge vekk. Alle kan lykkes så lenge man får god hjelp og er klar til å jobbe for å nå sine mål.

Karaktergaranti og engasjerte lærere

Hun forteller videre om hvordan det føles når privatister lykkes med målene sine og at dette er grunnen til at hun ønsket å jobbe hos Akademiet.

– Det har vært mange gledestårer, både fra privatistene og hos de ansatte. Det finnes ingen bedre følelse enn når karakterene kommer og hele fremtiden til privatisten åpner seg opp. Jeg får frysninger bare av å snakke om det, sier hun og legger til at å være privatist selv endret livet hennes.

Akademiet Privatistskole og Nettstudier tilbyr privatistundervisning til de som trenger å ta opp fag fra videregående eller mangler generell studiekompetanse. Privatistskolen er kjent for eksamensrettede kurs med engasjerte lærere og et gjennomarbeidet pedagogisk opplegg. Privatistelever får også en karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt.

Nyttige linker

Ta kontakt med oss!

E-post: privatist.bergen@akademiet.no

Telefon: 922 33 000

Adresse: Jonas Reins gate 4, 5008 Bergen

Flytter rett over veien

I løpet av sommeren flytter privatistskolen fra Agnes Mowinckles gate og rett over veien til det røde skolebygget i Jonas Reins gate 4.

Akademiet vil fra høsten overta hele skolebygget hvor både den videregående skolen og privatistskolen vil holde til.

Høisæter sier at lokalene skal pusses opp og står klare til å ta i mot privatistene når kursene starter i august.

– Privatistene får sin helt egen etasje med klasserom og fellesområde. Vi gleder oss veldig! Oppussingen er i gang og alt vil stå klart til privatistene før kursstart.

Mer enn gode nok karakterer

For Høisæter hadde hun ett tydelig mål når hun selv var privatist.

– Som mange andre mistet jeg litt motivasjon og jobbet ikke hardt nok på videregående. Det resulterte i for eksempel en 3 i matte. Da kom jeg ikke inn på studiet jeg ønsket meg og måtte ta et valg, sier Høisæter som valgte å starte som privatist for å forbedre karakterene sine.

Etter at hun var ferdig som privatist hadde hun oppnådd flere toppkarakterer og hadde mer enn gode nok karakterer for studiet hun ønsket. Og studieteknikkene hun lærte som privatist tok hun med videre i videreutdanningen sin.

– Jeg hadde aldri klart studiet uten det jeg lærte som privatist! Valget om å starte som privatist har gitt meg mulighetene jeg ønsket. Dette er også noe jeg ønsker å hjelpe andre med å oppnå!

6 tips for å lykkes som privatist

Både som lærer og avdelingsleder har Høisæter bidratt til at flere privatister når sine mål. Her er noen av hennes tips til hvordan du kan lykkes som privatist!

1. Du må være disiplinert

Motivasjon kommer og går, men det er disiplin som får deg til å arbeide med fagene. Å lære seg å være disiplinert vil hjelpe deg med å nå målene dine både som privatist og ellers i livet. Vær klar over at det hard jobbing som privatist, men husk at dette er en investering i fremtiden. En investering i deg selv!

2. Ikke ha for høye arbeidsmål

Setter du deg for høye mål når det gjelder arbeid med fagene er det stor sannsynlighet for at bøkene aldri kommer opp av sekken. Derfor kan det være bedre å sette seg overkommelige arbeidsmål , slik at du får gjennomført. Det er bedre å jobbe litt hver dag , enn mye en gang i uken.

Ett av tipsene jeg ofte gir privatistene handler om hva de gjør like etter skoledagen. Når du setter deg på bussen eller i bilen etter forelesning, vent litt med å sette på musikk eller podcast. Bruk fem minutter på å gå gjennom dagen og spør deg selv: «Hva har jeg lært i dag?». Gi deg selv tid til å bearbeide stoffet.

Annette Høisæter på Akademiet Bergen

4. Det er lov å feile!

Ingen kan få til alt hele tiden. Det er helt greit å ikke få det til på første forsøk. Men husk at lærerne og rådgiverne er der for å hjelpe deg gjennom alt og ønsker at du skal lykkes. Om det ikke går første gang så setter vi opp en plan sammen for hvordan det skal gå bedre neste gang.

5. Finn din egen måte å jobbe på

Lærer du best ved å følge en fast struktur og gjennom å være sammen med andre, eller ønsker du å studere hvor og kanskje også når det passer for deg? Det er viktig at du finner undervisningsformen som passer best for deg.

Akademiet tilbyr flere forskjellige former for undervisning: Klasseromsundervisning på skolen i BergenLIVE-undervisning på nett hvor du følger undervisningen i vårt digitale klasserom til faste tider, eller nettstudier hvor du selv arbeider med fagene. Uansett hvilken undervisningsform du velger vil du få hjelp og tilbakemeldinger på oppgaver av lærer. Det er også mulig å kombinere klasseromsundervisning med undervisning på nett.

6. Snakk med rådgiverne og lærerne dine

Det er ingenting lærerne dine ønsker mer enn å se deg lykkes. Av og til trenger alle litt veiledning. Det er viktig å ta seg tid til å stille spørsmål og få hjelp til å sette opp en plan for hvordan du skal lykkes. Trenger du hjelp med hvilke fag og karakterer du trenger for å nå dine mål, kan du når som helst ta kontakt med Akademiet for gratis rådgivning.

Våre kurstyper

Aktuelt