Motefoto av Torgeir Rørvik

Fra Akademiet til Vogue

Les Torgeir Rørviks egne ord om reisen fra det store valget av videregående skole som 15-åring, til den prisvinnende motefotografen han er i dag!

Anbefaler Akademiet

Mitt navn er Torgeir Rørvik. Jeg er 23 år gammel og ble uteksaminert fra Medier og kommunikasjon hos Akademiet VGS Ålesund for fem år siden.

Totalt sett har min tid på Akademiet i veldig stor grad påvirket mitt karrierevalg. Uten Medier og kommunikasjon hadde jeg aldri valgt den akademiske ruten som jeg valgte. Akademiet VGS Ålesund har uten tvil vært en viktig brikke for at jeg har kunnet ende opp i Oslo med den jobben jeg nå har og er veldig stolt av.

Medier og kommunikasjon

Jeg anbefaler Medier og kommunikasjon hos Akademiet VGS til alle nysgjerrige og kreative elever. Uansett om du driver aktivt med foto, film og design eller bare synes det høres interessant ut å prøve det, så er jeg sikker på at du vil få en artig, lærerik og kreativ opplevelse hos Akademiet. Flere av mine tidligere medstudenter har nå høyt profesjonelle jobber innen foto, film og design, og jeg tror dette er mye takket være Medier og kommunikasjon hos Akademiet Ålesund.

Før jeg begynte på VGS, visste jeg ikke hvilken retning innen Medier og kommunikasjon jeg likte best. Jeg hadde drevet mest med video fra før, men ble veldig fort forelsket i still-fotografi.

Dette er saken

Etter tre år på Medier og kommunikasjon arbeidet Torgeir som trainee på skolen, hvor han gjennom året fotograferte, arbeidet med grafisk design og satte sammen et betydelig mediebibliotek for våre skoler.

Nå utpekes han som en av de neste store motefotografene av PhotoVogue.

Torgeir Rørvik

Den store still-forelskelsen

Skolen la godt til rette for at jeg kunne eksperimentere mye med kamera. De hadde moderne utstyr, fint fotostudio og masse muligheter for å teste ulike fototeknikker. Etter å ha studert på Fagskole i Norge og Universitet i England så har jeg også innsett hvor høyt nivå det er på Akademiet VGS sin undervisning.

Både i Trondheim og i Falmouth fikk vi ukentlig teknisk undervisning hvor jeg hadde store fortrinn. Både når det gjaldt programvarer som Adobe Photoshop og teknisk utstyr som kamera og blits, så hadde jeg allerede vært gjennom disse erfaringene på Akademiet VGS Ålesund. Jeg tror jeg opplevde dette fordi VGS-lærerne hadde så høy kompetanse og mye personlig erfaring fra bransjen.

Motefoto av Torgeir Rørvik
Motefoto av Torgeir Rørvik
Motefoto av Torgeir Rørvik
Motefoto av Torgeir Rørvik

Arrangerte mote-shoot i andreklasse

Noen ganger på Akademiet fikk vi prosjekter hvor vi kunne velge hvilken type innlevering vi selv ønsket å ha. På denne måten kunne jeg levere inn fotografi selv om andre ønsket å levere inn film eller design. Disse prosjektene husker jeg spesielt godt da jeg fikk leke meg i den sjangeren jeg likte best.

Gjennom et «drømmeprosjekt» i andreklasse, arrangerte jeg en stor mote-shoot. Jeg fikk låne læreren min sitt kamera, skaffet lokasjon, modeller, styling og assistent. Det at jeg kunne utfolde meg så mye gjorde at prosjektet ble veldig artig. Jeg tror derfor også at dette prosjektet ble en viktig faktor for min videre interesse innen motefotografi.

Holder fortsatt kontakten med elevene fra MK Ålesund

Den første positive opplevelsen jeg hadde på skolen var med klassen. Det var virkelig stas å bli kjent med likesinnede mennesker. Skolen hadde også fantastiske lærere som gjorde oss alle nysgjerrige og engasjerte.

I starten av førsteklasse hadde lærerne et stort fokus på å skape en fin kultur i klasserommet. Vi oppnådde tidlig et helt unikt klassemiljø hvor de fleste ble veldig gode venner. Over halvparten av de jeg gikk i klasse med er jeg ennå nær venn med.

Lanserer fotobok i hovedstaden

Etter VGS flyttet jeg til Trondheim hvor jeg startet på et studie hos Norsk Fotofagskole. Etter to år i Trondheim, bar reisen videre til Falmouth i England hvor jeg tok en Bachelor i motefotografi. Nå er jeg tilbake igjen i Norge, nærmere bestemt Oslo, hvor jeg kommer til å fortsette med fotografi i hovedstaden.

For tiden er jeg aktuell med en fotobok kalt «Post«. I tillegg til dette gjør jeg oppdrag selv og assisterer andre Oslobaserte fotografer. Vil du se mer av arbeidet mitt?

Følg meg gjerne på Instagram!

Valget falt heldigvis på Akademiet

Det var mange tilfeldigheter som gjorde at jeg valgte Akademiet VGS Ålesund etter ungdomsskolen. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville studere Medier og kommunikasjon – og valget stod da mellom to forskjellige skoler.

Det var valget til en kompis av meg som til slutt ble utslagsgivende for at jeg også valgte å begynne hos Akademiet. Heldigvis!

Les mer om Akademiet VGS Ålesund
Motefotografi av Torgeir Rørvik