Proffsyklist
For deg som vil litt mer

Fra profflivet til lesesalen

Stine Borgli levde ut proffdrømmen. Nå er sykkelritt i Frankrike byttet ut med lesesalen i Sandnes.

våre fag

Omprioriterer

Etter mange år med tøffe etapper i blant annet Paris-Roubaix, VM og World Tour i Kina, har proffsyklisten Stine Borgli (33) bestemt seg for å legge sykkelskoene på hylla.

– Det nådde et punkt hvor jeg måtte prioritere familien. Med en sønn som starter på skolen, er det ikke lenger mulig for meg å reise verden rundt for å sykle. Valget var vanskelig, men nødvendig, forklarer Stine Borgli.

Hun tok steget inn i proffsykling i 2019, da hun signerte en kontrakt med det franske laget FDJ SUEZ. Men nå har hun bestemt seg for ikke å fornye for 2024.

– Det har vært et eventyr å leve ut drømmen om å være proffsyklist, men alt har sin tid.

Jeg har følt at gnisten har begynt å slokne, og nå vil jeg utforske nye muligheter. Jeg er klar for å bruke mine erfaringer til mer enn bare taktiske vurderinger i løypa, sier hun med et smil.

Nytt kapittel

Selv med en aktiv proffkontrakt og en kalender fylt med treninger og familieforpliktelser, tok Stine Borgli utfordringen med å utdanne seg videre. Hun fant en ideell løsning ved Akademiet Privatistskole Sandnes.

– Etter en samtale med avdelingslederen ved Akademiet, fikk jeg tilpasset et studieprogram som passet perfekt inn i min travle hverdag. Da jeg gikk derfra, tenkte jeg for første gang at dette kan jeg faktisk klare, sier hun og legger til:

Rådgiver og privatist prater sammen i skolegården på Akademiet Privatistskole Sandnes
Eksamensrettet arbeid var nøkkelordet for meg.

– Jeg er interessert i å arbeide med mennesker, muligens innen psykologi, men er fortsatt usikker. Akademiet har ekstremt dyktige lærere som virkelig forstår eksamenskravene, og de tilpasser undervisningen deretter.

Morten Flaata Hermansen, avdelingsleder ved Akademiet Privatistskole Sandnes, er imponert over Stines beslutning om å starte et nytt kapittel.

Aldri for sent

– Det er mange som vurderer å skifte retning i livet, men som nøler. Stine er et fantastisk eksempel på at det aldri er for sent å følge nye drømmer, forteller han.
 

Skreddersydd på detaljnivå

Akademiet tilbyr et unikt studieopplegg tilpasset personer med en travel hverdag, akkurat som Stine. Fleksibel timeplanlegging og effektiv læring er i fokus.

– Stine ønsket en klar struktur og en detaljert plan for å kunne håndtere studiene effektivt. Dette inkluderte fleksibel timeplanlegging og tilrettelegging for effektiv læring både hjemme og på farten, forklarer Morten.

Tilbudet om Klasserom Full Flex var spesielt viktig for Stine. Denne løsningen gir henne både tilgang til klasseromsundervisning ved Akademiets privatistskoler på dag- og kveldstid, samt et omfattende, profesjonelt utarbeidet digitalt undervisningsmateriell.

Rådgiver og privatist på Akademiet i Sandnes
BAK SCENEN: Avdelingsleder Morten Flaata Hermansen viser Stine bak kulissene i det digitale undervisningsstudioet til Akademiet.

Klasserom Full Flex

Dette er inkludert:

🌜 Klasseromsundervisning dag og kveld ved alle privatistskoler.

💻 Digitalt kursinnhold.

📓 Eksamensrettet undervisning.

🧪 Labøvelser i realfag. 

👱 Personlig leksehjelp og tilbakemelding. 

📝 Avsluttende prøveeksamener (skriftlig og/eller muntlig). 

🤑 Gratis rådgivning og karaktergaranti.

Karaktergaranti

Da Stine vurderte hvilken skole hun skulle velge, var det spesielt én ting ved Akademiet som overbeviste henne.

– Akademiet har en fantastisk tilnærming til undervisningen, alltid med eksamen i fokus.

– De tilbyr både muntlige og skriftlige prøveeksamener i alle fag, noe som er en utmerket forberedelse til den virkelige eksamen. Alt dette for at vi som privatister skal lykkes, forteller hun. 

Akademiet har også en karaktergaranti som sikrer at elever kan ta kurset på nytt uten ekstra kostnad dersom de ikke forbedrer karakterene sine, forutsatt at alle oppgaver og eksamener er fullført og godkjent.

Gode råd er gratis

Leser du fortsatt? Stine har noen helt klare råd til deg som drømmer om en ny retning i livet.

– Det at jeg fikk gratis rådgivning, var avgjørende for at jeg skulle føle meg trygg på dette. En god plan og et klart mål er nettopp det som trengs, forteller Stine og legger til:

– Som i sykling er den første etappen den vanskeligste. Det var skummelt å ta det første skrittet, men jeg ble møtt med smil og lærere som genuint ønsker at du skal lykkes.

Kontakt Akademiet Privatistskole Sandnes