Elever plukker søppel under Heltberg gir tilbake

Heltberg gir tilbake

Et nytt skoleår er straks i mål og elevene på Akademiet VGS Heltberg Bislett er travelt opptatt med det årlige prosjektet «Heltberg gir tilbake».

Søk skoleplass

Rydder strender

En gruppe elever på Akademiet VGS Heltberg Bislett har i år valgt å rydde flere strandsoner i Osloområdet. Det passer ekstra bra nå som sommeren virkelig har meldt sin ankomst. De er en gjeng med elever fra både vg1, vg2 og vg3 – alle med interesse for biologi og bærekraftig utvikling.

Elever plukker søppel under Heltberg gir tilbake

Gi tilbake til samfunnet

Meningen med prosjektet er å gjennomføre en aktivitet som gagner samfunnet vårt. Det kan man gjøre på forskjellige måter og det er elevene som velger ut ifra interesse og motivasjon. Mange velger å gjøre frivillig arbeid, jobbe på eldrehjem eller i barnehage, tjene penger på kakesalg for så å kunne donere til veldedighet.

Lukas, Nur, André, Souheb, Rayan og Karamjit har valgt å rydde strandsoner i årets prosjekt.

Mange av oss har biologi hvor vi lærer mye om hvordan søppel påvirker havet og naturen. Det var én av grunnene til at vi ønsket å bruke dette prosjektet til å gi noe tilbake til naturen, forteller Nur.

Kalvøya utenfor Sandvika var elevenes første stopp. Her har de plukket flere poser med søppel.

Elever plukker søppel under Heltberg gir tilbake

World Oceans Day 8. juni

Samme uka som verden feiret World Oceans Day (den internasjonale verdenshavdagen), gjennomførte gjengen sin første ryddeaksjon av flere kommende. De skal nemlig bruke ukene fremover på å rydde flere strender og populære destinasjoner i lokalområdet.

Selv om det blir noen poser søppel er elevene observant på å sortere ut det som kan ha verdi – slik som panteflasker.

– De tar vi med oss og panter i nærmeste butikk.

Elever plukker søppel under Heltberg gir tilbake

Hvem får pengene fra panteflaskene?

Røde Kors. Det er en stor og anerkjent organisasjon som vi vet hjelper andre.