Inger Terese Auestad er privatist på Akademiet Privatistskole Sandnes

Inger Terese (42) er tilbake på skolebenken

– Jeg var helt sykt spent! Bare tanken på gjøre lekser og øve til eksamen var nesten overveldende.

Ikke rørt en skolebok på 25 år

Inger Terese Auestad fra Sandnes har jobbet som frisør og stylist i 25 år og drevet eget selskap de siste 15 årene.  Nå er hun tilbake i klasserommet med notatblokk og markeringstusj. 

Hun sitter med en kopp nytraktet kaffe i de flotte lokalene til Akademiet midt i Sandnes sentrum. Som fersk privatist skal hun nå ta eksamensrettede kurs. Dette vil hjelpe henne å kunne studere i fremtiden. 

Jeg er 42 år, har fulltidsjobb og to barn på 14 og 16 år. Det var en stor overgang å begynne på skolen igjen. Takket være Akademiet angrer jeg ikke et eneste sekund.
Inger Terese Auestad er privatist på Akademiet Privatistskole Sandnes
SPENT: Inger Terese Ausetad innrømmer at hun var spent før hennes første dag på Akademiet i Sandnes.
Finn en fagpakke som passer for deg
Innendørs på Akademiet i Sandnes

Skreddersydd fleksibilitet

– Jeg ringte Akademiet på en fredag, og på mandag hadde jeg studentbeviset i hendene. Jeg følte virkelig at jeg ble sett, og jeg fikk den veiledningen jeg trengte for å komme i gang, og ikke minst lykkes i fagene, forteller Inger Terese. 

Avdelingsleder ved Akademiet Sandnes, Eivind Hovland er svært imponert over hva Inger Terese har fått til på svært kort tid.

Hun har i mange år drevet et eget selskap med flere ansatte, og det blir ofte lange dager og sene kvelder. Nå har hun vært privatist i knappe tolv uker. Selv vet hun enda ikke vet hva hun skal studere videre, men hun kunne ikke vært mer takknemlig for starten hun fikk. 

Jeg er imponert over hvor godt Akademiet la til rette for meg i min kaotiske hverdag. De skreddersyr timeplanen og fagpakken helt ned til den minste detalj. Det er rett og slett «grævla» kjekt!
Eivind Hovland

Ta kontakt for gratis rådgivning

Ønsker du å ta opp fag?

Kontakt Eivind for en hyggelig prat!

Eivind Hovland

Avdelingsleder og rådgiver

E-post: eivind.andre.hovland@akademiet.no

Tlf: 997 86 488

Splitter ny undervisning

Ved Akademiet får du klasseromsundervisning på dagtid og kveldstid, og undervisning på nett. Nytt fra i år er at du som privatist får gratis tilgang på Full Flex. Det er et helproft digitalt undervisningsopplegg som produseres i Akademiets helt eget TV-studio.

– Jeg har mest utfordringer med matematikk, så det at jeg kan velge å se undervisningen på video er helt fantastisk. Når jeg trenger en liten pustepause, eller om jeg trenger å se utregningen flere ganger, så kan jeg enkelt bare spole tilbake, sier Inger Terese, og legger lattermildt til:

Hvis jeg med mine forutsetninger får det til. Da er det muligheter for alle.

Den viktige mestringsfølelsen

– Vi har erfarne rådgivere og lærere som vet hva som kreves for å lykkes. Det viktigste for oss er at vi finner frem til måten den enkelte ønsker å lære på.

Det forteller Eivind Andre Hovland, avdelingsleder og rådgiver ved Akademiet Sandnes. Han har jobbet lenge som både lærer, og er krystallklar på hva som er den viktigste suksessfaktoren.

Mestringsfølelse er nøkkelen. Det er selve drivkraften til å forbedre seg i fag, og vi strekker oss svært langt for at privatistene våre skal kjenne på nettopp dette.
Eivind Hovland

Avdelingslederen forteller videre at han er imponert over Inger Terese, og han har en mistanke om hva hun skal studere videre. 

– Det kan ikke være lett å åpne skolebøkene igjen etter 25 år. Det er rett og slett helt rått. Ut fra rådgivningen med henne er jeg helt sikker på at hun hadde passet perfekt som lærer, men det skal hun få lov til å bestemme helt selv.

Finn en fagpakke som passer for deg

Et steg nærmere drømmejobben

Hva Inger Terese skal bli forblir fortsatt uvisst. Men hun innrømmer at hun har noe spesielt i tankene. 

– Mitt mål er å utvikle meg. Jeg har alltid elsket å jobbe med mennesker, så det blir nok noe innenfor det, sier hun og legger til: 

Jeg føler meg så utrolig priviligert som får muligheten til å gå på skole igjen. Det å faktisk lære noe helt nytt. Akademiet har virkelig gitt meg lærelysten tilbake!
Inger Terese Auestad er privatist på Akademiet Privatistskole Sandnes