Kina
Akademiet Utveksling

Fordelen med internasjonal erfaring i arbeidslivet

Derfor er det smart å reise på utveksling!

Meld interesse

Internasjonal erfaring

I tillegg til at det er gøy og spennende, vil også utveksling gi deg massevis av fordeler som vil være med deg resten av livet – deriblant i arbeidslivet. Det vil gi deg kunnskap, men også interesse for nye muligheter og en helt annen type utstråling. I denne artikkelen skal vi se videre på hvorfor nettopp dette vil være en svært gunstig fordel når du etter hvert skal søke deg ut i arbeidslivet.

Kunnskap

I fremtiden kommer næringslivet vi kjenner til i dag, til å preges mer og mer av globalisering. For at lille Norge skal kunne hevde seg i et slikt marked, trengs det folk som har vært i utlandet over lenger tid og således har en annen tilnærming til andre kulturer og språk. Allerede på dette punktet vil du kunnskapsmessig ligge et stort skritt foran alle andre som ikke har vært i utlandet. Du kan et annet språk helt flytende, og du kjenner godt til kulturen i andre land i tillegg til ditt eget. Du er derfor gjerne mindre etnosentrisk, og ser kanskje positive kvaliteter ved andre internasjonale løsninger enn den bedriften sitter med. Informasjonen du besitter om dette, kommer du til å bruke ubevisst hver eneste dag. Dette vet arbeidsgiveren så fort han/hun ser du har gått på skole i utlandet, og derfor vil du allerede da ligge blant de øverste i søkerbunken hos de fremtidige globaliserte bedriftene.

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

Nye muligheter

Vi kan trygt si at de aller fleste som reiser til utlandet får sansen for det å oppleve nye ting. Flesteparten av våre elever reiser faktisk ut igjen i løpet av livet, nettopp på grunn av de gode opplevelsene og minnene de sitter igjen med. Kanskje ser man hvilket potensiale man selv har, kombinert med hva verden har å by på. En naturlig følge av denne reiselysten er at mange velger å skaffe seg internasjonale jobber. På denne måten vil de aldri stoppe å reise, selv ikke når de er på jobb. Elever med internasjonal erfaring foretrekker ofte internasjonale jobber. Og vet du hva det kuleste er? Internasjonale selskaper foretrekker arbeidstakere som deg, med internasjonal erfaring!

Utstråling

Uansett om man velger å bo eller jobbe i utlandet eller i Norge, er én ting sikkert. Et studieopphold utenlands, er for en arbeidsgiver en bekreftelse på at du er åpen, ydmyk, engasjert, og villig til å gjøre noe ekstra. Dette gjør det mindre risikofylt for bedriften å ansette nettopp deg fremfor andre.

Kort sagt vil utveksling ikke bare gi deg personlige opplevelser og minner, de vil også legge til rette for at du kan gå de mest ettertraktede veiene inn til arbeidslivet. Hvorfor skal du da bli igjen hjemme?

Meld interesse

Kontakt Akademiet Utveksling