Jan Håvard står utenfor Akademiet Privatistskole Ålesund med skolen i bakgrunnen
Akademiet Privatistskole Ålesund med karaktergaranti:

Jan Håvard fikk bare toppkarakterer

Jan Håvard Vik Nilsen har nylig lagt bak seg et skoleår på Akademiet Privatistskole med et rykende ferskt vitnemål i hånda, kun med toppkarakterer.

Våre fag

Fant en ny retning

– Det har vært et år med dedikert jobbing, men det var helt klart verdt det. Nå har jeg generell studiekompetanse og klar for å studere videre til høsten, forteller han.

Jan Håvard gikk på Borgund videregående skole for snart femten år siden hvor han tok yrkesfag med elektro. Men i tiden etter videregående slo han seg ikke helt til ro med valget av yrke. 

– Det er litt ironisk, men jeg har vel jobbet med det meste utenom elektrofaget. Når jeg først innså at det var økonomi jeg ville jobbe med, var valget enkelt med å ta fag og få generell studiekompetanse, sier han.

Valgte Akademiet

Se og hør Jan Håvard fortelle om hvorfor han valgte Akademiet!

Krypto tente gnisten

Som mange andre i hans generasjon fikk Jan Håvard interesse for kryptovaluta og trading, men han fikk på mange måter et fornuftig forhold til det.

– Det var veldig enkelt og tilgjengelig å starte med krypto. Men, jeg fant fort ut at jeg trengte mye bedre økonomisk kunnskap og forståelse for å holde på med det. Jeg ville ikke drive med spekulering. Derfor bestemte jeg meg for å studere økonomi, og la krypto på is inntil videre, forklarer 32-åringen fra Valdres.

Inspirert av mamma

For å kunne studere økonomi og administrasjon, måtte han ha generell studiekompetanse og ta fag som privatist. Jan Håvard priser seg lykkelig for muligheten til å velge seg en ny karriere-retning.

– Det at vi kan ta fag igjen som privatister er en kjempebra ordning. I ungdommen så er man kanskje ikke helt klar for å peile ut den endelige retningen i livet.

Han forteller videre at mye av inspirasjonen hans til å velge ny retning kom fra moren hans, som tok ny utdannelse innen marin biologi som 49-åring.

Privatist Jan Håvard på Akademiet Privatistskole Ålesund
Jan Håvard har lagt bak seg et privatistskoleår med bare toppkarakterer.
Foto: Brand Studio

Akademiet var et lett valg

– Det viktigste for meg i valget av privatistskole var at jeg kunne møte opp fysisk og få klasseromsundervisning. Da kunne jeg være mye mer aktiv, spørre underveis om jeg lurte på noe, og dermed få mye tettere oppfølging. Så når jeg først fant ut av min retning, var valget soleklart Akademiet i Ålesund, sier Jan Håvard som bor i Skarbøvika.

Han forteller videre at det var veldig bra med et godt aldersspenn i klassene, som ga mange gode samtaler og perspektiver i undervisninga.

En helt annen innstilling

Jan Håvard innrømmer at han nok ikke hadde gjort det like bra i en yngre alder, og forklarer toppkarakter-suksessen med en voksen innstilling til skolearbeidet.

– Selv om Akademiet tilbyr både dag- og kveldsundervisning i alle fagene, så valgte jeg å ha alle fagene på dagtid. Da kunne jeg behandle det som en dagtidsjobb fra åtte til fire, og jobbe disiplinert med skole gjennom hele uka. Mandag og tirsdag gikk til undervisning og de resterende dagene brukte jeg til lesing, lekser og annet skolearbeid.

Les mer om Akademiet Privatistskole Ålesund her
Starbucks-stasjon på Akademiet Privatistskole Ålesund
For de kaffetørste, kan Akademiet by på en veldig god kaffestasjon.
Foto: Brand Studio

Pakkeløsning eller skreddersøm

Avdelingsleder og rådgiver for privatister på Akademiet i Ålesund, Torill Rødseth Haram, forteller at de stort sett alltid finner en god løsning sammen med de som ønsker å ta fag hos Akademiet.

– Jan Håvard tok det vi kaller påbyggs-pakken, som er en av mange pakker privatistene kan velge. Men om de ikke trenger alle fagene i den enkelte pakken, eller bare skal forbedre karaktersnittet for å nå drømmestudiet så skreddersyr vi en løsning for det.

Avdelingsleder på Akademiet Privatistskole Ålesund
Torill Rødseth Haram er avdelingsleder og rådgiver for privatistene ved Akademiet Privatistskole i Ålesund.
Foto: Brand Studio


Fagpakker 

Noen av pakkene Akademiet tilbyr er blant annet medisinpakken, ingeniørpakken, allmennfaglig påbygg med og uten fagbrev og generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. Som privatist har man rett til å søke om lån og stipend fra Lånekassen. 

Se våre fag

Karakterkalkulator og karaktergaranti 

– På nettsidene våre har vi en veldig bra karakterkalkulator. Der legger du inn alle karakterene dine fra tidligere, også regner den ut snittet og konkurransepoengene dine. Så kan du sammenligne direkte i kalkulatoren med fjorårets opptakskrav til alle studier i samordna opptak, forteller Torill. 

Hun forklarer videre at kalkulatoren bruker hun alltid i rådgivningssamtaler med nye privatister, hvor de regner ut hvilken karakter de trenger i de forskjellige fagene for å komme inn på drømmestudiet. Når de har satt målene, så får alle privatistene våre karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt helt kostnadsfritt.

Test karakterkalkulatoren

Semesterbasert

– Hos oss kan privatistene følge sitt eget tempo med varigheten på løpet, avhengig livssituasjonen ved siden av skole. Det skal fint være mulig å kombinere skolen med jobb eller andre hendelser i livet. Alle fagene varer i ett semester, bortsett fra norsk som varer i to semester, sier Torill.

Velger du å være privatist på fulltid vil fagene i pakken være fullført på ett skoleår. Med deltid kan fagene deles på flere semester eller skoleår. Det kan tilpasses den enkelte.

Hvem kan søke?

– I utgangspunktet så er det åpent for alle som har fullført grunnskolen, som går på videregående, de som er ferdige på videregående eller de som mangler studiekompetanse.

Torill sier videre at de som allerede går på videregående også har mulighet til å ta fag som privatist om de har behov for å ta opp fag eller legge til ekstra fag på førstegangsvitnemålet. Opptakskravene til høyere utdanning er ikke fullt så høye med førstegangsvitnemål.

Jan Håvard og avdelingsleder på Akademiet Privatistskole Ålesund står ved siden av hverandre inne på skolen.
Jan Håvard og Torill er begge fornøyde med et godt skoleår.
Foto: Brand Studio


Om Akademiet

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever fordelt på 13 videregående skoler, 10 privatistskoler, nettstudier og barne- og ungdomsskoler. Pedagogikken ved Akademiets skoler er inspirert av Maria Montessoris pedagogiske ideer. 

Akademiet Privatistskole og Akademiet Nettstudier tilbyr privatistundervisning til de som trenger å ta opp fag fra videregående eller mangler generell studiekompetanse. Akademiets privatistskole er kjent for eksamensrettede kurs med engasjerte lærere og et gjennomarbeidet pedagogisk opplegg. Privatistelever får også en karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt.

Gratis rådgivning

Hos Akademiet får du gratis rådgivning om du vurderer å ta fag på vgs-nivå. Vi hjelper deg med hvilke fag du trenger for å nå dine mål. 

 

Kontakt oss her: 
privatist.alesund@akademiet.no 
98 23 31 12 

Test karakterkalkulatoren

Kontakt Akademiet Privatistskole Ålesund