Hermine Sophie Burud-Aas
Akademiet VGS Drammen

– Jeg savner videregående fordi det var så fint!

Hermine Sophie Burud-Aas gikk medier og kommunikasjon på Akademiet VGS Drammen og studerer nå i Winchester i England.

Gikk for England

Da Hermine skulle velge studier etter videregående fant hun ut at det kunne være lurt å velge noe som kombinerer kreative evner med et «business-mindset».

Valget falt på Business Marketing på University of Winchester, som ligger i Sør-England, en times tid utenfor London.

På videregående gikk hun medier og kommunikasjon på Akademiet VGS Drammen, og slår nå et slag for studier om markedsføring, fordi det er så anvendelig.

Alle bedrifter trenger markedsføring. Jeg har lyst til å bruke business- og medieevnene mine til å lage noe kult og effektfullt!

Hadde det nesten for bra på videregående

Egentlig ønsket Hermine å reise på utveksling i vg2 og hadde planen klar. Men da alt kom til alt, fant hun ut at hun ikke ville gå glipp av et helt skoleår på Akademiet VGS Drammen.

– Jeg hadde det så sykt bra på Sundland. Hverdagen på Akademiet er rett og slett for bra til å reise bort i vg2.

Etter videregående valgte hun å ta et friår, som hun brukte på research av potensielle skoler og studier. Så dukket University of Winchester opp på sosiale medier. Etter litt stalking av skolen på TikTok og research på Across the Pond, fant hun ut at dette var stedet: Fin skole, fin by, som ikke var for liten. Perfekt match!

Nå er hun allerede ferdig med ett år og gleder seg til høstens kommende oppstart.

Takknemlig for studietid og mentor

Hun er veldig glad for alt hun lærte som elev på Akademiet. Studietid er noe hun setter svært høyt og er takknemlig for å ha i lært som elev i England.

– Når man kommer på universitetet har man mye selvstudium. På Akademiet lærer man å styre sin egen uke og komme forberedt til timene. Du lærer at det er ditt eget ansvar. Det er fort å ta for gitt og helt essensielt på høyere utdanning. I dag er jeg glad for at jeg fikk den treningen allerede på videregående.

Hun trekker også frem mentorordningen som en unik greie med Akademiet. Noe av det første hun gjorde som ny elev på skolen, var å ha et møte med foresatt og mentor. Da skapes et nært bånd helt fra start.

– Stig var mentoren min på videregående. Han var påskrudd hele tiden og oppdaget med en gang om det var noen som slet med motivasjonen. Han passet på å legge opp undervisningen slik at hver enkelt person skulle få en så god hverdag som mulig.

På Akademiet lærer man å styre sin egen uke og komme forberedt til timene. Du lærer at det er ditt eget ansvar.

Overnatting, galla, språktur og halloween-løype

Hun sitter igjen med mange gode minner, men trekker frem overnattingen på skolen som ett av de mest minnerike.

Det var kvelden før den etter hvert godt etablerte Halloween-løypa på Akademiet VGS Drammen, som klassen arrangerte overnatting før den store begivenheten. Her fikk hele gjengen sove over på skolen, noe som bidro til å skape et veldig sterkt miljø. 

Hun har også vært med på klassetur til Arendal, språkreise til Spania og vært i markedsføringsteamet i den årlige skolegallaen.

– Det som er så fint er at det på alle slike turer er fokus på læring. Man reiser for å lære. Språkreisen hjalp meg med å knekke spanskkoden. Da ble jeg tvunget til å snakke spansk og var helt avhengig av å faktisk forstå språket. Språkreisen hevet nok karakteren min betydelig.

Savner tiden på videregående

– Jeg savner å gå på videregående fordi jeg hadde det så fint. Lærerne, lokalene og miljøet er så fantastisk bra!

Hvis hun skal oppsummere Akademiet VGS Drammen med to ord må det være positivt læringsmiljø:

– Lærerne er dyktige og oppdaterte. De legger opp undervisningen på en morsom måte som gjør at elevene synes det er gøy å gå på skolen. Som elev sitter du ikke bare å «hører på» en lærer prate, men de finner nye og alternative måter å lære på. De skaper et positivt læringsmiljø hvor det er morsomt å lære. 

Kontakt Akademiet VGS Drammen