Katja dykker i Great Barrier Reef i Australia
Australia

Katja lever ut drømmen om tropisk natur i Cairns i Australia

– Jeg har alltid elsket tropisk natur, dyreliv og varme, så Cairns var et naturlig valg for meg. Her har jeg både regnskogen og Great Barrier Reef like i nærheten.

Interesseskjema

Trinity Bay

Katja går på Trinity Bay State High School og trives veldig godt. Skolen har ca. 1900 elever og tilbyr et bredt utvalg fremmedspråk.

– Jeg har blitt kjent med en haug av folk, både australske og andre utvekslingselever.

Hun forteller at skolen har et veldig bra program for utvekslingselever, hvor elevene ofte reiser på ekskursjoner og turer med skolen.

Orpheus Island

I september reiste hele Marine Science-klassen til Orpheus Island. Der fikk de snorkle og oppleve strandlivet i fem dager.

Det var skikkelig gøy. Men det aller morsomste jeg har gjort her var nok å dykke ved Great Barrier Reef. Da fikk jeg sett skilpadder, masse forskjellige fisker og til og med en liten hai (slapp helt av, den var ikke farlig😉).

Et bra sted

Skolene i Cairns er ikke like formelle som mange andre steder i Australia, understreker Katja. Skoleuniformen består av shorts og t-skjorte.

– Det passer meg egentlig ganske bra!

På kort tid har hun rukket å bli godt kjent i nærområdet og skryter av et spennende sentrum.

– To av mine favorittsteder hvis jeg skal ut med venner er definitivt Lagunen (badebasseng i sentrum) og frozen yoghurt-stedet Yo My Godness.

Hun har også blitt godt kjent med vertsfamilien og forteller at det går veldig fint å bo hos en annen familie. Hun forteller at de har en hund og en katt, og at det derfor aldri blir ensomt!

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

Les mer om

Sommerferie og julefeiring

De siste to månedene har Katja hatt sommerferie. Det har vært litt merkelig å feire jul her i Australia, spesielt siden det var uten familien min. De har også veldig annerledes juletradisjoner – som for eksempel bbq ute i 30 varmegrader.

Opplevelser for livet

Jeg har opplevd mye her i Cairns under utvekslingsoppholdet mitt, og har fremdeles mye igjen å oppleve. Hvis du er glad i å reise og oppleve nye ting, så anbefaler jeg virkelig utveksling.

Hennes tips til det som skal dra på utveksling er å bli med på så mange ting som mulig, spesielt om du ikke har gjort det før.

Les mer om utveksling i Australia

Kontakt Akademiet Utveksling