Rådgiver og elev på Akademiet Privatistskole Bergen
For deg som vil litt mer

– På videregående var jeg en av mange, men her blir jeg sett

Med dagens høye karakterkrav, en forbigått pandemi med hjemmeskole og avlyste eksamener er det mange som kjenner at de må forbedre vitnemålet sitt. Derfor valgte Sanne å bli privatist på Akademiet, og underveis fikk hun flere aha-opplevelser.

Våre fag

Ble privatist

— Jeg hadde hørt mye bra om Akademiet, så jeg booket et møte med rådgiveren. Plutselig fikk jeg en oversikt på hva jeg skulle gjøre med karakterene mine. Etter bare ti minutter hadde jeg en konkret plan, forteller Sanne.

Privatist Sanne står utenfor inngangsdøren til Akademiet Privatistskole Bergen

Sanne Prestø Aase går med en drøm om å bli fysioterapeut og den drømmen er hun motivert for å nå. Hun ønsker å ta studiet i Bergen, og med et karakterkrav som kan betegnes som skyhøyt, innså hun etter videregående at hun trengte å ta opp noen fag for å forbedre karakteren sin.

— Jeg valgte å ta opp fire fag, og det har overrasket meg hvor fint år det har vært. Samtidig er det veldig deilig å være ferdig for jeg har lært så utrolig mye om både studieteknikk og fagene, forteller hun.

Intensiv læring

På Akademiet tar man et fag gjennom tolv uker. Det er intensivt, samtidig som at du får fullt fokus på faget.

— Det er mye mer intenst enn videregående fordi du går gjennom et kapittel i læreboken på fire timer, så du må henge med. Samtidig så er det utrolig deilig at man starter med det grunnleggende, som gjør at det er enklere å forstå, sier hun.

Sjekk kurstilbud og priser
Du kan pugge så mye du vil, men om du ikke forstår så hjelper det ikke.


I enkelte fag, som for eksempel matte, så kan man gjerne på videregående føle at man faller av, og at det deretter er vanskelig å forstå det du skal lære videre i faget.

— Jeg startet med et kræsjkurs i matematikk som de tilbyr før studiestart, og da fikk jeg en aha-opplevelse. Jeg har aldri følt at jeg har fått matte til, men på grunn av veldig god hjelp så klarte jeg å knekke koden. Det er en skikkelig god følelse, forteller hun stolt.

På Akademiet har de romslig studiemiljø i åpne og lyse lokaler. Her er alt tilrettelagt for læring både alene og sammen. De har lukkede grupperom og åpne rom hvor man kan sitte og konsentrere seg om fagene.

— Det er veldig stor forskjell på å sitte hjemme og lese eller å sitte her. Her er alle i samme situasjon og har samme målet, så det er fint å sitte sammen, forteller privatisten.

Blir sett

Sanne forteller at hun også hyppig har benyttet seg av leksehjelpen som Akademiet tilbyr. Her får hun god hjelp av lærere til å ikke bare gjøre oppgavene, men faktisk forstå dem.

— Jeg føler at jeg på videregående var en av mange. Her blir jeg sett og lærerne setter seg ned og gir deg god hjelp og oppfølging. Man kan pugge så mye man vil, men om du ikke forstår så hjelper det ingenting, slår hun fast.

Den viktige tankegangen

Avdelingsleder Annette Høisæter er utrolig stolt over hva Sanne har fått til på den korte tiden.

— Jeg kjenner meg også igjen i mye av det, fordi jeg selv har vært privatist. Jeg føler med dem når det kommer til eksamensstress og jeg heier på dem når de endelig knekker koden de tidligere har slitt med å knekke, forteller hun.

Annette jobber nå som avdelingsleder og lærer, og til daglig underviser hun i både matte og fysikk ved Akademiet. For henne er det særlig viktig å motivere elevene til å forstå at dette er noe også de klarer.

Annette står utenfor inngangen til Akademiet Privatistskole Bergen
  • Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8 500 elever fordelt på 14 videregående skoler, 10 privatistskoler, nettstudier, barne- og ungdomsskoler.
  • Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole.
  • Akademiet Privatistskole og Akademiet Nettstudier tilbyr privatistundervisning til de som trenger å ta opp fag fra videregående eller mangler generell studiekompetanse.
  • Privatistskolen er kjent for eksamensrettede kurs med engasjerte lærere og et gjennomarbeidet pedagogisk opplegg.
  • Privatistelever får også en karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt.
  • Les mer om Akademiet her

— Det viktigste for meg som lærer er å jobbe med tankegangen.

Det er så mange som tenker at de aldri får til matte, og ved å endre tankegangen og gi dem en god oppfølging så ser vi veldig ofte svært gode resultater. Å være vitne til den mestringsfølelsen elevene opplever er unikt.

Sammen om målet

På Akademiet har alle som underviser et høyt faglig nivå, og akkurat det er veldig viktig for Annette og alle de andre ansatte.

— Den faglige kvaliteten er det viktigste vi gjør. Privatistene tar fag man ellers ville hatt i løpet av et år, på bare tolv uker. Når du skal komprimere et fag så mye er det viktig å ha god formidlingsevne og å være faglig dyktig. I tillegg jobber vi veldig eksamensrettet for at privatistene skal være mest mulig kjent med situasjonen de skal opp i.

I rollen som avdelingsleder er hun for mange kommende privatister det første møtet med Akademiet.

— Mange kommer inn døren og trenger vitnemål. Ofte er de oppgitt over egen situasjon og min rolle blir da å finne ut av det. Kanskje føler de at de er i en håpløs situasjon, men i løpet av en samtale kan det faktisk virke overkommelig. For meg er det viktig å lage en konkret plan for hver enkelt privatist der veien til mål også føles riktig for studenten.

Book en uforpliktende time med rådgiver!

Kontakt Akademiet Privatistskole Bergen