To privatister og rådgiver snakker sammen inne på Akademiet i Sandnes

Skreddersydde studier: Veien til drømmeyrket er kortere enn du kanskje tror

Hvordan er det mulig å ta opp fag i en hektisk hverdag? Julie har svaret.

Vil bli sykepleier

– Jeg er opprinnelig utdannet apotektekniker, men jeg har lenge tenkt på å videreutdanne meg til sykepleier. På videregående gikk jeg et yrkesfaglig løp, og manglet derfor noen fag.

Det forteller Julie Helen Welter Mæland (25) mens hun nyter en nytraktet kaffe i Akademiets lokaler – midt i Sandnes sentrum. Valget om å ta opp fag er for mange et stort valg. Det var det for Julie også.

Julie Helen Mæland
Jeg er gift, har to barn og jobber fulltid. Å ta opp fag krever mye arbeid og motivasjon, noe jeg var redd jeg rett og slett ikke hadde. Men dette var noe jeg virkelig ville – for min egen fremtid.

Gratis rådgivning

Etter råd fra en venninne, møtte Julie opp til gratis rådgivningstime ved Akademiet Privatistskole i Sandnes. Hun var klar på hva hun ville, men visste lite om hva det innebar å være privatist og om hun kom til å ha tid til det.

– Rådgivningstimen var utrolig nyttig. Ikke bare fikk jeg avklart hva slags løp jeg burde gå, men de tok seg også av alt det praktiske. De meldte meg blant annet opp til fagene, og ga meg råd om å ta kveldskurs slik at jeg kunne beholde inntekten fra jobben.

– Rådgiveren møtte virkelig meg og mine behov. Det ble lagt frem en oversiktlig og realistisk plan som ga meg tro på at dette var noe jeg ville klare, forteller tobarnsmoren.

Ta kontakt for gratis rådgivning

Skreddersydd

Med barn og jobb på dagtid innrømmer Julie at det ble travle tider. Det var derfor helt vesentlig at Akademiet kunne skreddersy kurs som passet hennes livssituasjon.

– Det ble mange sene kvelder etter at barna var lagt, men jeg er utrolig fornøyd med resultatene mine. Jeg hadde ikke klart dette uten den fantastiske undervisningen og støtten jeg fikk fra Akademiets dyktige lærere, forteller Julie og legger til:

– Sendte jeg for eksempel en tekstmelding til en av dem på kveldstid, så kom svaret med det samme. Her snakker vi lærere som brenner for faget, og som virkelig vil at privatistene skal lykkes. Som mor ga det meg fleksibilitet og trygghet i en travel hverdag.

Finn en fagpakke som passer for deg
Kamil Zastawny

Motivasjonsboost fra lærerne

En som er minst like fornøyd med Akademiet er Kamil Zastawny (20). Som så mange andre begynte han på et studium som han senere fant ut ikke var noe for han.

– Jeg begynte i utgangspunktet på journalistikk, men fant ut at jeg ville bli byggingeniør. Da manglet jeg mange fag, blant annet R-matte og fysikk. Siden jeg kun hadde hatt P-matte på videregående, var jeg redd spranget skulle bli for stort, forteller Kamil.

I likhet med Julie møtte han opp på gratis rådgivning, og fikk presentert en ingeniørpakke som passet han perfekt.

– Pakken hadde alt jeg trengte, og planen frem til eksamen var godt strukturert og realistisk, forteller Kamil og føyer til:

Jeg visste kursene ville kreve mye arbeid, men med så flinke og proaktive lærere fikk jeg en skikkelig «motivasjonsboost».

Karaktergaranti

For Kamil var det spesielt én ting som gjorde at han tok sjansen på Akademiet:

– Hovedgrunnen til at jeg lyktes i å gå fra P til R-matte er at kursene og leksene er eksamensrettet. Det vil si at jeg fikk en forståelse for hva som var viktig å fokusere på frem til eksamen, forteller Kamil.

Ved Akademiet er alltid undervisningen rettet inn mot eksamen, og de tilbyr også både muntlig og skriftlig prøveeksamen i alle fag. Slik forbereder de elevene mot eksamen på best mulig måte.

I tillegg tilbys det karaktergaranti. Det betyr at dersom du ikke forbedrer karakteren din og oppfyller vilkårene, vil du få gjennomføre kurset på nytt – helt uten ekstra kostnad.

– Det var summen av alt som var avgjørende for at det gikk så bra på eksamen. Eksamensrettet undervisning og prøveeksamen er en sikker vinner for gode resultater på eksamen, forteller Kamil mens han smiler.

Lærere som strekker seg langt for elevene

– Vi har erfarne lærere som vet hva som kreves på eksamen. Enten det er snakk om å bestå, eller oppnå toppkarakter.

Det forteller Eivind Andre Hovland, avdelingsleder og rådgiver ved Akademiet Privatistskole i Sandnes.

– Tett oppfølging er nøkkelen. Enten om det er faglig eller utenomfaglig. Administrasjonen vår bistår elevene med blant annet rådgivning, oppmelding til eksamen, søknad til videre studier, vitnemål og kompetansebevis, forteller han.

Og om ikke det var nok, Akademiet tilbyr også gratis leksehjelp to ganger i uken for de som måtte ønske det.

Eivind Hovland

Mer enn en skole

Tilbake hos Kamil og Julie er de spesielt enige om én ting:

– Jeg vil absolutt anbefale Akademiet! Jeg har ikke angret et eneste sekund — alt takket være en gjeng svært kompetente lærere og rådgivere, forteller Julie mens Kamil føyer til:

– Akademiet er så mye mer enn en skole. De har det lille ekstra som gjør at vi som privatister lykkes. I tillegg ligger det midt i Sandnes sentrum, noe som gjør at jeg kun har en kort spasertur til skolen.

Automotive design, Jeans, Gesture, Art
Finn en fagpakke som passer for deg