To elever med Akademiet-sekk

Sosialt fra Akademiet VGS Ålesund

I løpet av et skoleår er det mye gøy som skjer.

Gode minner

Her på Akademiet Ålesund har vi fokus på at alle skal bli sett og bli en del av gjengen, både i klassen og på hele skolen. Bli med å skape gode minner, bygg vennskap og vær en som bidrar til at andre trives!

Akademiet Awards

Hvert år arrangerer vi Akademiet Awards på Parken kulturhus. Dette er det elevene som er med på å arrangere. De lager grafisk profil, setter opp programmet, er programledere, og er med på å styre selve produksjonen på Parken Kulturhus.

Lærerikt og gøy!

Lan og spillkveld

Gjennom skoleåret blir det arrangert flere både lan og spillekvelder. På LAN bruker vi å rigge til i hele femte etasje, og slå sammen rommene til et stort lokale. Her kan hele skolen delta, og det er elevene som setter opp servere, nettverk og bidrar med IT-hjelp. Det blir også turneringer og konkurranser.

Medianatt

Hvert år har vi medianatt for elevene på SSR, MK og IM. Her lærer du å ta bilder i mørket, og vi går ut i bysentrum for å fotografere. Vi spiser også god mat og deltar på workshops arrangert av andre- og tredjeklassinger. Utover kvelden og natten er det sosialt med brettspill, e-sport, film og annen sosial aktivitet.

Valgvake og realfagskveld

Når det står valg for tur, bruker vi å arrangere valgvake på skolen. Her samles vi og følger med på prosessen, som er både lærerikt og spennende. Vi bruker også å ha realfagskvelder, der realfagslærerne og elever samles på skolen for en lærerik kveld.

Bli kjent-tur

I starten av førsteåret reiser alle vg1-elevene på en bli kjent tur til Kjeldsund. Det blir konkurranser, rebusløp, grilling, spill og masse annet sosialt.

Her blir elevene godt kjent med hverandre på tvers av klasser, men også med lærerne.

Klassetur

I løpet av året reiser vi på flere klasseturer rundt om i verden. Noen populære destinasjoner har vært København, London, Spania og Amsterdam. Her får elevene være med å planlegge, og lærer blant annet om å sette opp budsjett og legge opp en god reiserute.

Kontakt Akademiet VGS Ålesund