Akademiet VGS Ålesund hvor bygget sees ved vannkanten og i solnedgang

Tidligere elever på Akademiet VGS Ålesund

Om arbeid, utdanning og tiden på Akademiet VGS Ålesund.

Jonas Viddal

Studentportrett

Jonas Viddal

Studiespesialisering

Nå for tiden fullfører jeg en mastergrad i Yacht Design ved University of Genoa, Italy. På Akademiet hadde jeg tre fantastiske år med motiverende lærere og godt læringsmiljø. Tiden min her gav meg et godt grunnlag for videre studier.

Utdanning etter Akademiet: Bachelor i ingeniørfag, Skipsdesign ved NTNU.

Abilash YogaLingam

Studentportrett

Abilash Yogalingam

Studiespesialisering

Tiden min på Akademiet var veldig fin. Godt skolemiljø med svært dyktige lærere som bryr seg om elevene. Nå for tiden jobber jeg som systemingeniør.

Utdanning etter Akademiet: Dataingeniør ved NTNU Trondheim.

Ane Buner

Studentportrett

Ane Buner

Medier og kommunikasjon

– Nå for tiden jobber jeg som røkter på oppdrettsanlegg for SalMar. Tiden min på Akademiet er noe jeg ofte tenker tilbake på. En tid med fine klassekamerater, dyktige lærere, god oppfølging og et utrolig fint miljø. Når jeg startet på videregående var jeg ganske skolelei, men når jeg valgte å bli igjen på skolen selv etter skoletid, så tenker jeg at det er et godt bevis på at jeg stortrivdes på Akademiet!

Utdanning etter Akademiet: Tv-teknikk på den norske TV-skolen på Lillehammer og barnehagelærer ved høgskulen i Volda

Mariell Norevik Sande

Studentportrett

Mariell Norevik Sande

Studiespesialisering

– Jeg jobber som bioingeniør ved medisinsk biokjemi og blodbank på Volda sykehus. Tida mi på Akademiet var veldig fin! Var mykje støtte å få fra gode lærere som virkelig var interessert i at jeg fikk til det jeg ville, og fikk mange gode venner som jeg fortsatt har den dag i dag!

Utdanning etter Akademiet: Bachelor i Bioingeniør ved NTNU.

Eirik Siem Taklo

Studentportrett

Eirik Siem Taklo

Studiespesialisering

– Jeg bor nå i Bergen og studerer medisin på femte året. I løpet av studietiden har jeg fått vært med på utrolig mye spennende både ved Haukeland og Stavanger universitetssykehus. Jeg er veldig takknemlig for tiden på Akademiet, og ser tilbake på tre av de beste årene i livet mitt. Vi hadde en god sammensetning av elever og lærere som fungerte veldig godt i lag, og mer hårfin balanse mellom kødding og læringsvilje tror jeg man skal lete lenge etter. Med god oppfølging av mentorer underveis var det likevel klare forventninger til hva som var påkrevd av oss for å nå målene våres faglig. Alt i alt, et fantastisk læringsmiljø som jeg trivdes svært godt i!

Utdanning etter Akademiet: Medisinstudiet i Bergen.

Lyana Håberg Nedialkova

Studentportrett

Lyana Håberg Nedialkova

Medier og kommunikasjon

– I dag jobber jeg som kommunikasjonsarbeider i en organisasjon som heter Trondheim Tech Port. Jeg ser tilbake på tiden min på Akademiet som megakoselig og veldig lærerik!

Utdanning etter Akademiet: PR, Kommunikasjon & Media Bachelor ved Høgskulen i Volda, med ett semester på utveksling i Brand, Design & Psychology ved Hanzehogeschool i Nederland.

Sander Lødøen

Studentportrett

Sander Lødøen

Studiespesialisering

– For øyeblikket er jeg på mitt siste år på Indøk-studiet i Trondheim, og jobber nå med masteroppgave om kryptovaluta. Etter sommeren flytter jeg til Oslo for å starte i fast jobb innenfor finans og teknologi. Tiden på Akademiet var helt fantastisk. Fra første dag var det fokus på å bli godt kjent og å skape et godt sosialt miljø. Lærerne sitt engasjement og lidenskap for fagene var smittsomt, og skapte et motiverende og godt læringsmiljø. Et høydepunkt var definitivt klasseturen til Sveits hvor vi besøkte CERN og fikk oppleve Alpene. Et fysikkeksperiment nesten 4000 moh. i alpene er et godt eksempel på hvordan man kan kombinere «faglig og gøy». Personlig tror jeg trivsel og resultater henger tett sammen, og Akademiet har virkelig lagt til rette for at man skal trives og prestere.

Utdanning etter Akademiet: Ett år i sjøforsvaret, deretter Industriell Økonomi og Teknologiledelse på NTNU i Trondheim. Jeg var på utveksling i 3. klasse til University of California San Diego, der jeg fordypet meg i kunstig intelligens og finans.

Emil Fylling

Studentportrett

Emil Fylling

Studiespesialisering

– Jeg jobber nå som systemingeniør hos Nammo Raufoss AS. Her jobber jeg med rakettmotorutvikling for en europeisk hypersonisk interceptor-missil. Jeg er veldig glad jeg valgte Akademiet som min vei gjennom videregående på grunn av alle de gode lærerne som genuint ønsket at du skulle gjøre det bra og ha det bra! Hadde jeg ikke valgt Akademiet er jeg redd motivasjonen for å fortsette med studier hadde vært farlig lav. I tillegg til de fantastiske lærerne endte jeg i en fantastisk klasse med ekstremt godt klassemiljø som gjorde hverdagen spennende og lærerik!

Utdanning etter Akademiet: Bachelor i Produkt og systemdesign i Ålesund Master i Produktutvikling og produksjon i Trondheim. I tillegg til masterstudiet har jeg vært medlem og leder i PropulseNTNU der jeg utviklet raketter som konkurrerte internasjonalt. Ett år som mekanisk leder for hybrid rakettmotor utvikling. Ett år som leder for Propulsion gruppen og Brennkammer ingeniør.

Jenny Helene

Studentportrett

Jenny Helene

Medier og kommunikasjon

– Nå for tiden jobber jeg som butikksjef i Junkyard. Tiden på Akademiet var helt fantastisk! Dette var takket være det gode og trygge klassemiljøet vårt – og lærerne var flinke og utrolig hyggelige! Atmosfæren på Akademiet er noe helt for selv vil jeg tørre å påstå! Savna VGS-åra så masse!! Vi hadde det SÅ fint på Aka.

Utdanning etter Akademiet: Markedsføring og salgsledelse hos Høyskolen Kristiania.

Oda Sofie Kilsti

Studentportrett

Oda Sofie Kilsti

Studiespesialisering med toppidrett

– Nå for tiden går jeg på skole i USA, hvor jeg spiller golf for skolelaget og tar en mastergrad i kommunikasjon. Min tid på Akademiet var super! Det å få satse på min sport på ett høyt nivå og få en bra utdanning, har fått meg dit jeg er i dag! Samtidig fikk jeg venner for livet og minner jeg aldri vil glemme!

Utdanning etter Akademiet: Bachelor i kommunikasjon og statsvitenskap ved East Carolina University

Isak Hovden Gjelsten

Studentportrett

Isak Hovden Gjelsten

Studiespesialisering med toppidrett

Tiden min på Akademiet var helt fantastisk! Jeg fikk alltid god oppfølging fra lærerne mine, samtidig som jeg hadde nok tid til å bli god i turn på fritiden og i toppidrettstimene. På skolen og i klassen fikk jeg venner for livet. Å avslutte det hele med å bli kåret til årets elev på Akademiet var virkelig toppen av kransekaka! Nå er jeg tannlege i Forsvaret på Setermoen militærleir. Jeg ble kalt inn til førstegangstjenesten etter endt utdanning som vernepliktig akademiker. Jeg hadde først to måneder med rekruttperiode, ledelsesutdanning og soldatkurs før jeg begynte å jobbe som tannlege. Etter to måneder på kurs ble jeg løytnant, så det er ganske kult.

Utdanning etter Akademiet: Integrert master i Odontologi ved UiB

Kontakt Akademiet VGS Ålesund