En gjeng ungdommer går bortover en vei med hav i bakgrunn
Australia

FAQ

Reis på utveksling til Australia i vg2!

Ofte stilte spørsmål om utveksling til Australia

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Her sender vi elever fra studiespesialisering, Medier og kommunikasjon, Musikk, dans og drama, Kunst, design og Arkitektur og idrett.

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Vi kan ikke garantere noe, men dersom det er plass på skolen der bør det kunne gå fint!

Absolutt! Det finnes ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre.

Ja – men vær forberedt på at reisen ofte er lang og dyr!

Ja.

Ja.

Nei, absolutt ikke. Vi hjelper deg med veiledning rundt fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS. Hvis det er fag skolen i utlandet ikke tilbyr, eller som du ikke klarer å bestå, kan du alltid ta privatist fag mens du går VG3. Du behøver ikke å gå hele året om bare fordi du eventuelt mangler noen fag! Du kan også ta manglende fag gjennom digital undervisning via Akademiet. 

Ja, på skolen du blir plassert har de egne ansatte for de internasjonale elevene, som også har kontor på skolen. De har lang erfaring med internasjonale elever, vil hjelpe deg gjennom hele året og er lett tilgjengelige. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.

Så snart partneren vår i Australia har funnet en passende vertsfamilie til deg, får du beskjed om hvor du skal bo og gå på skole.

Det vil komme an på visumreglene det året man reiser. Det er visumreglene som bestemmer om du kan jobbe, hvor og hvor mange timer. Vi har enkelte elever som velger å jobbe. Det er helt greit, men man bør vite på forhånd at det er vesentlig dårligere betalt enn hva man kanskje er vant med hjemme.

Kontakt Akademiet Utveksling