En gjeng ungdommer går bortover en vei med hav i bakgrunn
Canada

FAQ

Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Her sender vi elever fra studiespesialisering, Medier og kommunikasjon, Musikk, dans og drama, Kunst, design og Arkitektur og idrett.

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Ja!

Absolutt! Det finnes ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre.

Ja!

Nei.

Ja!

Ja.

Nei, absolutt ikke. Vi hjelper deg med veiledning rundt fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS. Hvis det er fag skolen i utlandet ikke tilbyr, eller som du ikke klarer å bestå, kan du alltid ta privatist fag mens du går VG3. Du behøver ikke å gå hele året om bare fordi du eventuelt mangler noen fag! Du kan også ta manglende fag gjennom digital undervisning via Akademiet. 

Ja – for å kunne dra på utveksling i Norge er det krav om at det er noen i området man kommer til som kan være kontaktperson for eleven. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.

Kontakt Akademiet Utveksling