Person står i snøen med det kanadiske flagget rundt seg

Hverdagen i Canada

Dette forteller Emilie om hvordan en relativt typisk uke var for henne på utveksling i Canada.

En skoleuke i Canada

«Det er skole hver dag fra 08:58 – 15:15. Man har fire fag hver dag i første semester, før det er fire nye fag i andre semester. Fritiden disponerte man selv, og da kunne en typisk uke for eksempel være som dette:

Mandag: Skole, så klatring i cirka halvannen time på ettermiddagen

Tirsdag: Skole. Yoga i en time på ettermiddagen

Onsdag: Skole, og så klatring igjen

Torsdag: Skole, etterfulgt av enten yoga eller en times boksing

Fredag: skole, og så kanskje kafé med venner

Lørdag: Henge med venner eller aktiviteter med vertsfamilien. Mange tok også turen til Vancouver for shopping i helgene.

Søndag: skidag i Whistler

Det var relativt greie bussforbindelser, slik at det var enkelt å komme seg hjem på egen hånd dersom det var nødvendig! Jeg pleide som regel å spise middag hjemme mellom kl 19-20 på kvelden. Ofte nærmere kl. 20, ettersom canadiere generelt er ganske opptatt med jobb og barn i ulike aktiviteter. Dermed er det vanlig å spise middag ganske sent, ofte før man legger seg. Det er egentlig veldig greit, fordi da kan man dra rett på aktivitetene etter skolen i stedet for å dra hjemom i mellomtiden!»

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

E-post: utveksling@akademiet.no

Telefon: 982 33 110

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Våre destinasjoner