En gjeng ungdommer går bortover en vei med hav i bakgrunn
York, England

FAQ

Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Alle studiespesialiserende linjer og studieforberedende linjer inkludert medier og kommunikasjon, idrettsfag, kunst, design og arkitektur, og musikk, dans og drama.

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Ja!

Absolutt! Det finnes ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre.

Ja. Inkludert i programprisen vil det også være billetter hjem i jula. Turer utenom dette dekkes og bestemmes av deg selv, så lenge du gir beskjed til oss og vi vet hvor du er.

Ja!

Ja.

Nei, absolutt ikke. Vi sørger for at du får fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS. Vi har et skreddersydd program ved York College hvor du vil få alle fellesfagene du skulle hatt i vg2, og skolen har også en rekke med programfag å velge i mellom. 

Ja, på York College har de egne ansatte for de internasjonale elevene, som også har kontor på skolen. De har lang erfaring med internasjonale elever, vil hjelpe deg gjennom hele året og er lett tilgjengelige. Vi har også en egen ansatt fra Akademiet Utveksling som bor i York og tilrettelegger for våre elever. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.

Det vil komme an på visumreglene det året man reiser. Det er visumreglene som bestemmer om du kan jobbe, hvor og hvor mange timer. Vi har enkelte elever som velger å jobbe. Det er helt greit, men man bør vite på forhånd at det er vesentlig dårligere betalt enn hva man kanskje er vant med hjemme.

Kontakt Akademiet Utveksling