York i England

Hverdagen i York

Andrine reiste til York med Akademiet Utveksling. Dette forteller hun om hvordan en typisk uke kunne være.

Meld interesse

En typisk hverdag

Skoledagen var vanligvis mellom 09:00 og 16:30, men noen dager hadde vi fritimer. Hvilke dager man har fritime kommer an på hvilke programfag man studerer. Fritimene tilbrakte vi blant annet på biblioteket eller i den internasjonale avdelingen der vi forberedte oss til neste time. I lunsjpausen samlet som oftest alle utvekslingselevene seg i den internasjonale avdelingen og spiste sammen. Her fikk alle en pustepause fra fagene og det var alltid plass til enhver. Mine programfag var biologi, sosiologi og psykologi. Det beste med skolen akademisk sett var nok at lærerne var så dyktige på sitt fagområde, derfor var det anskuelig å forstå det de formidlet.

Mandag: Skole, etterfulgt av at jeg prøvde å bli ferdig med leksene for uka. Da pleide jeg alltid å lage meg en god varm kopp te.

Tirsdag: Skole, så trente jeg på Energise/Better (treningssenter i Acomb) på kvelden. Dette var et populært sted blant de norske utvekslingselevene.

Onsdag: Skole, deretter dro jeg kanskje for å svømme. Om kvelden pleide jeg og vennene mine å gå en lang tur på f.eks York Racecourse eller i en park.

Torsdag: Skole, også pleide jeg og vertssøsteren min fra Italia å ha film-/dokumentarkveld.

Fredag: Skole, og så helg! På kvelden samlet ofte vennegjengen seg og lagde middag sammen. Etterfulgt av skikkelig engelsk godteri og film.

Lørdag: Da dro vi som regel på en tur på «byen», enten i York eller andre småbyer. Da satt vi oss på en koselig cafe og spiste scones, shoppet eller dro på museer. Anbefaler å besøke Yorkshire museum under oppholdet! Cirka én gang i måneden hadde vi norskundervisning i fem timer.

Søndag: På søndager var det noen ganger familiemiddag med vertsfamilien.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.
For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Unikt for Akademiet

Unikt for Akademiet er at vi i York i England også dekker alle de norske fellesfagene mens du er på utveksling. Det er vårt mål at du ikke skal måtte ta opp fag på vg3. Vi vet å ta videregående skole alvorlig og samarbeider med rådgiveren din i Norge.

 

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne en timeplan som skolen din vil godkjenne!

Meld din interesse

Kontakt Akademiet Utveksling