Kina

Om Kina

Bli med Akademiet Utveksling til Kina og byen Tionxiang, og lær deg et av fremtidens viktigste verdensspråk!

Meld interesse

Bli med oss til Kina, og lær deg et av fremtidens viktigste verdensspråk!

Dersom du reiser med Akademiet til Kina, vil du komme til byen Tionxiang. Dette er en “liten” by med 600 000 innbyggere, som ligger 30 minutter unna Shanghai med tog. Byen er omringet av kulturperler fra det gamle Kina, så her er det tusenvis av muligheter for å besøke og oppleve historisk kultur som fortsatt i dag gjennomsyrer det kinesiske samfunnet.

I Tionxiang vil du bli elev på Maodun High School. Dette er en internatskole hvor du går sammen med 4000 elever. Internatskoler er veldig vanlig i Kina, og det regnes at cirka 95 % av Kinas videregående elever går på det. Her brukes det også skoleuniform.

Om du reiser med oss til Kina kan selv få velge om du vil bo på campus, eller hos en vertsfamilie. Dersom man bor på campus vil det typisk være to norske elever per rom, med eget bad. De kinesiske bor som regel 6-8 personer på hvert rom i køyesenger. Her får du oppleve et typisk liv på internatskole!

Hvis du vil bo hos en vertsfamilie kan du forlate skolen etter at undervisningen er over for dagen. Familien din vil bo i nærheten av skolen, i en vanlig kinesisk leilighet – de aller fleste i blokk. Her får du eget rom, og tilgang til bad og kjøkken!

Kina er et land som er kjent for sin bratte vekstkurve, og stråler derfor av en blanding av moderne stil og gammel kinesisk kulturarv. Dette vil gjenspeile seg mye i dagliglivet og i møte med befolkningen – kineserne er nemlig utrolig åpne og hyggelige, og legger all sin ære i at du som gjest skal ha det godt å trives.

Meld din interesse

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

Våre destinasjoner

Aktuelt

Kontakt Akademiet Utveksling