new zealand

Hverdagen i New Zealand

Linn Marie Brynhildsen reiste med oss til Motueka i New Zealand i 2017/2018, og kan fortelle litt om hvordan en typisk uke kunne være for henne.

Slik er hverdagen i New Zealand

Det er skole fra kl. 08:30 til 15:15, mandag til fredag. Man har mellom 3-4 forskjellige fag i løpet av dagen. Det er ingen fellesfag i yr 12/13, så du har eget klasserom og egen klasse for de forskjellige fagene. Det fungerer litt som valgfag på vgs! Ellers brukte man fritiden på det man ville selv, så det kunne for eksempel være som dette:

Mandag: Skole, på mandager var det outdoor education-utflukt i siste time. Etter dette dro man ofte en tur på kafé med noen venner

Tirsdag: Skole, og så boot camp (altså trening) om kvelden

Onsdag: Skole, etterfulgt av kanskje en tur til the REC centre (aktivitetssenteret)

Torsdag: Skole, og boot camp på kvelden

Fredag: Skole, og så helg! Da var det ofte overnatting med venner på fredager

Lørdag: Ut med venner. Om sommeren badet vi ofte i elva, eller kom oss på stranda

Søndag: da var det cheerleading-trening og morgenen, og da dro jeg som regel hjem og var med familien etter det.

Alt vi gjorde varierte selvfølgelig veldig med tanke på årstidene. Om sommeren er man ute nesten hele tiden. Da trente jeg ute, og badet masse i enten sjøen, elva eller i basseng. Det blir mørkt ganske sent, så man er naturlig ofte lenger ute enn om vinteren. Om vinteren brukte jeg mer tid inne på kaféer og lignende med vennene mine. Jeg spiste som regel middag med vertsfamilien min. Ettersom vi alle var ganske opptatt på ettermiddagen var det som regel middag en gang mellom kl 18-20.

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

Meld interesse

Kontakt Akademiet Utveksling