En gjeng ungdommer går bortover en vei med hav i bakgrunn
Spania

FAQ

Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Studiespesialiserende.

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Du kan putte inn et ønske, og dere kan komme til samme region, men det vil være vanskelig å få til at man bor i samme by og går på samme skole.

Absolutt! Det finnes ingen bere mulighet for å lære seg spansk bedre. Undervisningen er på spansk og man bor med en lokal familie, men det er ingen krav om språknivået til eleven. Vi anbefaler derimot at man har hatt spansk i Vg1 og at man føler seg komfortabel med faget.

Så snart partneren vår i Spania har funnet en passende vertsfamilie til deg, får du beskjed om hvor du skal bo og gå på skole. Dette kommer vanligvis i løpet av sommerferien.

Ja.

Ja!

Ja.

Nei, vi gjør det vi kan for at du får de fagene og oppfølgingen du trenger for å bestå vg2. Hvis det er fag skolen i Spania ikke tilbyr, eller som du ikke klarer å bestå, kan du alltid ta privatist fag mens du går vg3. Du behøver ikke å gå hele året om bare fordi du eventuelt mangler noen fag! Du kan også ta manglende fag gjennom digital undervisning via Akademiet. 

Ja – for å kunne dra på utveksling med en norsk organisasjon, er det krav om at det er noen i området man kommer til som kan være kontaktperson for eleven. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som kan møte deg og sørger for at du trives.

Nei.

Kontakt Akademiet Utveksling