En gjeng ungdommer går bortover en vei med hav i bakgrunn
USA

FAQ

Ofte stilte spørsmål

De fleste regler og premisser for utveksling settes av vertslandet selv. Disse er ofte veldig forskjellige fra land til land. Derfor har vi her svart på et lite utvalg av spørsmål vi ofte får, slik at du skal kunne få en bedre oversikt over reglene som varierer.

Elever på studiespesialiserende linje.

Du får vanligvis svar fortløpende etter vi har vært i samtale med deg og dine foreldre, og du har sendt inn karakterkortet ditt.

Nei, det er vanskelig å få til.

Absolutt! Det finnes ingen bedre mulighet for å lære seg språket bedre.

Så snart partneren vår i USA har funnet en passende vertsfamilie til deg, får du beskjed om hvor du skal bo og gå på skole. Dette kommer vanligvis i løpet av sommerferien.

Det kan du ikke. Det blir forventet at du følger skoleåret i USA og er sammen med familien i helger og ferier. På den måten får du et godt innblikk i den lokale kulturen. Og så er det jo veldig spennende å oppleve en amerikansk jul med vertsfamilien din!

Du kan få besøk av familien din etter februar måned – dette må det søkes spesielt om. Vi hjelper deg og familien din med alle detaljene her.

Amerikanske myndigheter har bestemt at man som utvekslingselev ikke kan bo sammen med, eller i samme stat som familiemedlemmer. Derimot kan man bo hos venner som ikke er beslektet!

Nei, absolutt ikke. Vi hjelper deg med veiledning rundt fagene og oppfølgingen du trenger for å komme rett tilbake til 3. klasse på VGS. Hvis det er fag skolen i utlandet ikke tilbyr, eller som du ikke klarer å bestå, kan du alltid ta privatist fag mens du går VG3. Du behøver ikke å gå hele året om bare fordi du eventuelt mangler noen fag! Du kan også ta manglende fag gjennom digital undervisning via Akademiet. 

Ja – for å kunne dra på utveksling med en norsk organisasjon, er det krav om at det er noen i området man kommer til som kan være kontaktperson for eleven. Derfor kan vi garantere at vi har noen på stedet du kommer til, som møter deg jevnlig og sørger for at du trives.

Nei.

Kontakt Akademiet Utveksling