Tannhelsesekretær smiler til pasient

Nå ønsker hun autorisasjon

– Som nettstudent på Akademiet har jeg mye fleksibilitet!

Vil bli autorisert tannhelsesekretær

Til daglig er Honey ansatt på et privat tannlegekontor i Oslo. Hun har allerede lang erfaring innen yrket.

Nå ønsket hun å lære mer, for å være sikker på at hun utfører plettfri rutine og ivaretar pasientens sikkerhet til det fulle.

– Nå som jeg har gjort denne jobben i mange år, blir det bare rutine. Jeg vil lære mer og sørge for at jeg lærer det helt riktig.

Spennende arbeidshverdag

Som tannhelsesekretær har man blant annet ansvar for at hygienen på tannlegekontoret er på plass. Da må rutinene sitte i fingerspissene.

I jobben inngår også andre arbeidsoppgaver som å ta imot kunder, kalle inn til timer og pasientdialog, bestille nye varer, sprite og ha kontroll på rent og kontaminert utstyr.

– Det er viktig at vi følger prosedyrer til punkt og prikke. Det handler tross alt om pasientens sikkerhet, forteller Honey.

Utstyr på tannhelseskeretærstudiet
SAMLINGSBASERT: For å sørge for at privatistene er klare før eksamen, arrangerer Akademiet samlinger, hvor privatistene får øve på å utføre prosedyrer korrekt.
Les mer om tannhelsesekretærfaget

Autorisasjon

Ønsker du å jobbe som autorisert helsepersonell? For å jobbe innen helsevesenet i Norge må man ha autorisasjon eller lisens.

Les mer om

For å være sikker på at prosedyrene hun utfører som tannhelsesekretær er korrekte, har hun valgt nettkurset tannhelsesekretær på Akademiet Nettstudier.

– Når man tar kurset på Akademiet, sørger jeg for å få «siste nytt» og oppdatert informasjon fra faglærer før jeg går opp til eksamen og kan søke autorisasjon.

Det er en viktig trygghet, forteller hun.

Fornøyd med yrkesvalget

Honey er veldig fornøyd med yrket hun har valgt, og ser frem til både eksamen og autorisasjonsprosessen.

For meg er dette en veldig morsom jobb. Jeg trives veldig godt med å være tannhelsesekretær. For ingen dag er lik og det er like gøy hver dag!

Kombinerer jobb og nettstudier

Nettstudiene på Akademiet sjonglerer Honey ved siden av 100 % jobb. Da er det godt at faget er fleksibelt.

– Jeg har ikke tid til å gå på skole hver dag. Derfor passet nettstudier prefekt for meg. Jeg har undervisning én gang i uken.

Ettersom hun tar fag som privatist med nettstudier, kan hun sitte hvor hun vil i verden.

– Jeg setter meg ofte på biblioteket eller bare hjemme. Fordelen er at dersom man er uheldig og ikke får med seg undervisningen en dag, blir den tatt opp, slik at man kan se den igjen en annen gang.

I nettkurset inngår faglærer og digitalt opplæringsmateriell med videoer, oppgaver, tekster og linker. Målet er at privatistene skal bli best mulig forberedt til eksamen.

Tannhelsesekretær

Hun roser lærerne på Akademiet for god hjelp på veien mot autorisasjon:

– Akademiet har gitt meg denne muligheten og jeg kan virkelig anbefale kurset, avslutter hun.

Se våre fag

Kontakt Akademiet Nettstudier