Elever på Akademiet VGS Ålesund

Medier og kommunikasjon på Akademiet VGS Ålesund

Vil du ha en kreativ og utforskende vei til studiekompetanse? Akademiet VGS Ålesund tilbyr utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon!

Hvem bør søke Medier og kommunikasjon?

Har du lyst på en mer kreativ og utforskende vei til generell studiekompetanse? Kanskje ønsker du å bli webdesigner, innholdsprodusent, filmprodusent, journalist eller kanskje noe helt annet? Medier og kommunikasjon passer for deg som er interessert i kommunikasjon og medier, digitale kanaler og informasjonsteknologi. Sosiale medier har endret måten vi kommuniserer på, både i hverdagen og i jobbsammenheng. Du som velger dette utdanningsprogrammet har mulighet til å være med på å skape morgendagens kanaler og produkter. De tradisjonelle skolefagene kombineres med mediefag og er dermed et godt alternativ til studiespesialiserende løp.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Hva lærer du og hvordan er du som person

På Akademiet skal du bli godt kjent med morgendagens mediesamfunn. Du lærer om mediepåvirkning, mediehistorie og journalistikk. Sammen skal vi skape og produsere musikk, podcaster, film, tekst og bilder gjennom å bruke ulikt profesjonelt utstyr. Du vil tilegne kunnskap rundt bruk av form, farge, lys og lyd som virkemiddel og du vil du lære ulike fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilder. Du vil få opplæring i Premiere Pro, InDesign, Illustrator, Lightroom og Photoshop – og det beste av alt er at du ikke trenger noen forkunnskaper om programvarene.

Dette lærer du:

 • Sosiale medier
 • Grafisk design
 • Fotografering
 • Kreativitet
 • Filming
 • Redigering
 • Journalistikk

Veien videre

Du kan velge mellom tre valgfrie programfag, ett på vg2 og to på vg3. Disse valgfagene kan være videre spesialisering innen medier og kommunikasjon og/eller fag fra annet programområde på studieforberedende utdanningsprogram.

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universitet. Har du spesielle fremtidsdrømmer, bør du undersøke nøye hvilke fagkombinasjoner som kreves før du gjør dine valg av programområde og fag. På Akademiet har vi dyktige rådgivere som kjenner til de ulike kravene og som kan veilede deg til hvilke fag du bør velge for å gjøre veien så åpen som mulig.

Generell studiekompetanse

Medier og kommunikasjon gir generell studiekompetanse etter fullført og bestått treårig løp. Med generell studiekompetanse kan du søke deg inn på de fleste studier ved høyskoler og universitet. Om du ønsker kan du så klart utdanne deg videre innen fagfeltet medier og kommunikasjon. Yrker som journalist, markedsfører, grafisk designer, tekstforfatter, reporter, innholdsprodusent, webdesigner, interaksjonsdesigner, lydtekniker, kommunikasjonsrådgiver, lyd- eller filmprodusent, mediekonsulent og spilldesigner er eksempel på dette. Yrker som advokat, lærer, økonom, eiendomsmegler, pedagog, reiselivsleder, personlig trener, landskapsarkitekt, ergoterapeut, psykolog, musiker, sykepleier, radiograf, filosof, kriminolog og fysioterapeut er eksempel innen andre fagfelt der utdanning på høyere nivå også har generell studiekompetanse som inntakskrav. Mulighetene for deg som har gått Medier og kommmunikasjon er som du ser mange og varierte.

Noen av yrkene som er aktuelle for deg som har gjennomført Medier og kommunikasjon og høyere utdanning er: 

 • Journalist, tekstforfatter eller innholdsprodusent
 • Webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner
 • Lydtekniker, lyd- eller filmprodusent
 • Kommunikasjonsrådgiver eller medie- og samfunnskonsulent

Du kan også utdanne deg til andre yrker – som f.eks. jurist, sykepleier eller statsviter – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Søk skoleplass

VG1

Norsk: 113

Naturfag: 140

Engelsk: 140

Fremmedspråk: 113

Kroppsøving: 56

Matematikk: 140

Mediesamfunnet 1: 140

Medieuttrykk 1: 140

VG2

Norsk: 113

Fremmedspråk: 113

Samfunnskunnskap: 84

Geografi: 56

Kroppsøving: 56

Matematikk: 84

Mediesamfunnet 2: 140

Medieuttrykk 2: 140

Annet programfag: 140

VG3

Norsk: 168

Religion og etikk: 84

Historie: 113

Kroppsøving: 56

Mediesamfunnet 3: 140

Medieuttrykk 3: 140

Annet programfag: 280

Les mer om utdanningsprogrammet:

En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse, lær mer om kommunikasjon og markedsføring – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Les mer Søk

Kontakt Akademiet VGS Ålesund