En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs
For deg som vil litt mer

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse, lær mer om kommunikasjon og markedsføring – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Søk

Medier og kommunikasjon

Medier og kommunikasjon er et utdanningsprogram hvor du lærer å beherske kreativ programvare, får høy digital kompetanse, samtidig som du oppnår studiekompetanse. Men – det beste er at du får ha det utrolig gøy på videregående!

Hvorfor velge medier og kommunikasjon?

Etter tre fullførte skoleår på medier og kommunikasjon, sitter du igjen med studiekompetanse som danner grunnlag for å søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Dette kan gjerne være innen medie- og kommunikasjonsfag, men også helt andre studieretninger. Uansett hvor man ender opp, er evnen til å kommunisere helt essensiell og svært verdifull.

På medier og kommunikasjon blir godt kjent med morgendagens mediesamfunn gjennom det nyeste av teknologi. Sammen skal vi skape og produsere musikk, podcaster, film, tekst og bilder. Du vil få opplæring i Premiere Pro, InDesign, Illustrator, Lightroom og Photoshop – og du trenger ikke ha noen forkunnskaper om disse programmene.

Vi lærer deg også å bruke ulike profesjonelle kameraer, lydutstyr, tegnbrett, drone, 3D-printer, studiobruk, VR og podcast-rom.

Hva lærer du på medier og kommunikasjon?

I programfagene på medier og kommunikasjon lærer du om:

  • Grafisk design
  • Kreativitet
  • Redigering
  • Sosiale medier
  • Fotografering
  • Filming
  • Journalistikk

Du vil også lære mer om film og foto, blogging, entreprenørskap, design, studioproduksjon, ungdomsbedrift, fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilde, om mediepåvirkning og mediehistorie, å utforme budskap, uttrykk og layout, bruk av form, farge, lys og lyd som virkemiddel – og videreutvikle din digitale kompetanse!

Som elev får du utviklet dine evner til samarbeid, selvstendig arbeid, fleksibilitet og originalitet. Evne til analyse og reflektert tenking er egenskaper som blir stimulert gjennom skolegangen og som samtidig er en nøkkelkompetanse på arbeidsmarkedet. Du som velger dette utdanningsprogrammet har mulighet til å være med på å skape morgendagens kanaler og produkter. Skolen har moderne utstyr og alle elever har egen bærbar MacBook med det siste av programvare for multimedia.

Som elev på det studieforberedende utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon legges det opp til større valgfrihet, både med tanke på videregående- og høyere utdanning, samt dine muligheter når du skal ut på arbeidsmarkedet.

Medier og kommunikasjon har absolutt stått til forventningene mine! Jeg opplever lærerne her på Akademiet som veldig, veldig flinke. Det er noe man merker at lærerne er kjempeglade i faget sitt. Den gleden føler jeg sprer seg til vi som er elever.

Hvem passer medier og kommunikasjon for?

Medier og kommunikasjon er en spennende og interessant vei til generell studiekompetanse, hvor de tradisjonelle skolefagene blir kombinert med mediefag gjennom tre år. Medier og kommunikasjon passer godt for deg som er kreativ og nysgjerrig, og ønsker en mer praktisk rettet vei mot studiekompetanse.

Alle er venner og kommer godt overens med hverandre. For oss er det helt klart lærerne og studietiden som er det meste og mest unike med Akademiet.

Hva kan du bli?

Du kan velge mellom tre valgfrie programfag, ett på vg2 og to på vg3. Disse valgfagene kan være videre spesialisering innen medier og kommunikasjon og/eller fag fra annet programområde på studieforberedende utdanningsprogram.

Har du spesielle fremtidsdrømmer, bør du undersøke nøye hvilke fagkombinasjoner som kreves før du gjør dine valg av programområde og fag.

På Akademiet har vi dyktige rådgivere som kjenner til de ulike kravene og som kan veilede deg til hvilke fag du bør velge for å gjøre veien så åpen som mulig.

I mediefagene jobber vi veldig kreativt og man blir god på veldig mange ting. Det å kunne uttrykke seg kreativt er ettertraktet i mange ulike fag og yrkesretninger. På denne linjen får man studiekompetanse, så da kan man gå videre og studere etterpå. Da har man alle muligheter åpne, samtidig som man får en litt mer praktisk skolehverdag.

Noen av yrkene som er aktuelle for deg som har gjennomført medier og kommunikasjon og høyere utdanning er:

  • Journalist, tekstforfatter eller innholdsprodusent
  • Webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner
  • Lydtekniker, lyd- eller filmprodusent
  • Kommunikasjonsrådgiver eller medie- og samfunnskonsulent

I tillegg til disse, kan du også utdanne deg innen andre yrker – som for eksempel jurist, sykepleier eller statsviter – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Slik legges fagene opp:

Vg1, vg3 og vg3 på medier og kommunikasjon

På vg1 vil du ha en kombinasjon av fellesfag som norsk, naturfag, matematikk, fremmedspråk, engelsk og kroppsøving, i tillegg til programfag for medier og kommunikasjon. På vg2 og vg3 velger du fordypning i programområde og du vil ha færre timer i fellesfagene begge disse årene.

Programfag for linjen kan være:

  • Bilde
  • Grafisk design
  • Lyddesign
  • Mediespesialisering
  • Medieutvikling
  • Tekst

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

VG1

Norsk: 113
Naturfag: 140
Engelsk: 140
Fremmedspråk: 113
Kroppsøving: 56
Matematikk: 140
Mediesamfunnet: 140
Medieuttrykk: 140

VG2

Norsk: 113
Fremmedspråk: 113
Samfunnkunnskap: 84
Geografi: 56
Historie: 56
Kroppsøving: 56
Matematikk: 84
Mediesamfunnet: 140
Medieuttrykk: 140
Annet programfag: 140

VG3

Norsk: 168
Religion og etikk: 84
Historie: 113
Kroppsøving: 56
Mediesamfunnet: 140
Medieuttrykk: 140
Annet programfag: 0

Kreativitet

Medier og kommunikasjon passer for deg som er kreativ og nysgjerrig, og som ønsker studiekompetanse.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
Mentor og elev i dialog om skoleoppgave på Akademiet VGS Oslo

Studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi

Dette programmet gir deg noen av fremtidens viktigste kompetanser – å kunne skille mellom sant og falskt.

Les mer Søk

Fornøyde elever

Jeg valgte medier og kommunikasjon ved Akademiet Sandnes for jeg synes dette var det beste alternativet og skolen virket bra. Jeg fikk et godt inntrykk av lærere og bestemte meg for at dette var skolen jeg ville gå på de neste tre årene. Det beste er at vi får mye oppfølging og at vi starter halv ni.
Vilde Stangeland Rostrup
Jeg valgte Akademiet siden jeg hadde hørt mye bra om skolemiljøet. Jeg trives veldig godt. Her er et veldig trivelig miljø hvor alle respekterer hverandre og har mye gøy sammen. En av tingene jeg liker med Akademiet er fellesskapet. Akademiet har noe de kaller «onboarding» som varer i 2 uker. Her er det fokus på å bli kjent med egen- og andre klasser, og med skolen. Dette gjør at du bygger vennskap og samhold med medelevene dine veldig fort. Akademiet er veldig godt utstyrt og godt gjennomtenkt. Her er gode lærere og en veldig bra kantine.
Birger Bunes
Skolen er ikke så stor og man blir godt kjent på tvers av trinnene. Alle er venner og kommer godt overens med hverandre. For oss er det helt klart lærerne og studietiden som er det beste og mest unike med Akademiet. Med studietiden får man jobbe fritt og velge selv etter hva som passer best. Akademiet har også veldig flinke rådgivere som hjelper til med å kartlegge studieløpet fremover.
Kristoffer Øverby Markussen og Marcus Østermoen
Medier og kommunikasjon har absolutt stått til forventningene mine! Jeg opplever lærerne her på Akademiet som veldig, veldig flinke. Det er noe man merker at lærerne er kjempeglade i faget sitt. Den gleden føler jeg sprer seg til vi som er elever.
Iben er elev på medier og kommunikasjon på akademiet vgs oslo