Bilde av høye fjell i Canada som speiler seg i en blank innsjø
Akademiet Utveksling

Arne fikk ski, fart og venner for livet i Squamish på utveksling i Canada

– Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Canada fordi jeg har hørt at de har fin natur og hyggelige folk.

Meld interesse

Fin natur og hyggelige folk

Da jeg så at det i tillegg er utrolig mye morsomt å oppleve i Canada, var jeg solgt.

Jeg fikk blant annet stått mye på ski, vært på fjellturer, telttur med venner, ischockeykamp og testet ut fjellsykling. Jeg husker godt turene til Whistler, en kjent skiby rett utenfor Squamish i British Colombia. 

Elsket skolefagene

Jeg var der borte i 10 måneder og møtte veldig mange fine folk som jeg har blitt skikkelig glad i. For meg var opplevelsene viktigere enn skole og fag, men jeg hadde likevel mange kule fag der borte, som wood work (ordentlig proft sløydfag), to ulike gymfag hvor vi trente mye utendørs i stedet for bare inne i en gymsal, psykologi, matte og spansk. 

Arne i Canada

Akademiet tar mål av seg å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole. Vi ser hver enkelt elev, bygger på tillit og ønsker at skolen skal være elevens andre hjem.

Julemorgen i Canada

Jeg bodde hos den samme vertsfamilien hele tiden og de var veldig hyggelige. Hver torsdag hadde jeg i oppgave å fikse middag, og det var en liten overgang for en som bare har laget frokost tidligere. Men det gikk veldig bra! Jeg har mange fine minner med vertsfamilien min, som for eksempel feiring av julemorgen i Canada. 

Jeg er så glad for at jeg turte å kaste meg ut i det og by på meg selv, tørre å bli kjent med nye folk. Etter 10 måneder i Canada sitter jeg nå igjen med opplevelser for livet – og et nytt par ski.

Meld interesse

Aktuelt