Christina på utveksling i Australia på australia zoo
Akademiet Utveksling

Christina nyter stekende sol, dykking og strand i Cairns, Australia

Jeg har allerede opplevd masse her i Australia!

Meld interesse

Havskilpadde og korallrev

– Jeg har vært på en fantastisk fin øy som heter Fitzroy Island og dukket ned for å se på korallrev. Der fikk jeg også klappe en havskilpadde som svømte forbi meg. Jeg har allerede opplevd masse her i Australia! 

I starten reiste vi på tredagers overnattingstur i villmarken. Da ble vi delt inn i grupper med helt nye folk og det gjorde at vi ble skikkelig godt kjent med alle som deltok. Det var litt småskummelt å sove ute i telt i Australia, som vi fikk låne av skolen vår, men man blir fort vant til det. Jeg så heller ingen store edderkopper eller slanger, hehe.

Christina holder en slange i Australia

Etter hvert skal jeg til Great Barrier Reef, som ligger rett utenfor byen min. Dette er aktiviteter som skolen setter opp kun for utvekslingselevene og et veldig godt tilbud for å bli bedre kjent med Australia.

Alltid noe å finne på!

Skolen min heter Cairns State High School og har hele 1 600 elever. Vi bruker uniform hver dag. Den er blå og hvit, som også er skolens farger.

Fagene mine er biologi, kjemi, matte, engelsk, spansk og «visual arts in practise». Skolen er ganske annerledes enn i Norge, for eksempel må man gå fra bygning til bygning når du skal til ny time, litt som man kanskje ser på amerikanske high school-filmer, i tillegg til at det er litt flere regler å forholde seg til her enn i Norge. Men man blir fort vant med det!

Parishjul i Australia

Vil du reise på utveksling i vg2? Opplev et verdifullt og lærerikt skoleår i utlandet med god oppfølging under oppholdet. Alle videregående elever i Norge er velkomne til å søke hos oss.

E-post: utveksling@akademiet.no

Telefon: 982 33 110

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

I byen min er det alltid noe å finne på og mange hyggelige steder å henge. Selv om det er en litt mindre by med omtrent 150 000 innbyggere, er det alltid noe å gjøre.

Etter skolen pleier jeg å stikke på biblioteket, spille volleyball med venner på stranda, stikke på kjøpesenteret eller bare gå rundt i byen.

Christina med venner på Crikey

– Jeg valgte å reise til Australia fordi jeg alltid har hatt lyst til å reise hit. Jeg synes det fristet med varmen og bademulighetene, i tillegg til tanken på å bo rett ved havet. Da jeg som liten så på australske serier, som Bondi Beach og H2O, fikk jeg bare ekstra lyst til å reise hit.

Du kommer til å få venner – garantert

Mitt beste tips til deg som skal reise på utveksling er å ikke gå å grue seg til dette med å få venner. Selv om man ikke blir venner med folk med en eneste gang man ankommer her, så er det veldig enkelt å bli godt kjent med de andre internasjonale elevene.

Jeg ble også veldig overrasket over at det ikke er «gjenger» her. Alle er veldig snille med alle, inkluderer alle og vil lage god stemning!

Chistina nyter dden vakre naturen i Australia

Når det gjelder pakkingen, husket jeg å ta med det meste av det jeg trengte til oppholdet mitt. For eksempel sjekket jeg været og tok ikke med meg for mange bukser, fordi det er så varmt og fordi vi har uniform på skolen hver dag. Men én ting jeg gjerne skulle tatt med mer av er norsk melkesjokolade fra Freia. Man får aldri nok Freia Melkesjokolade!

Meld din interesse

Aktuelt