Elever på Akademiet VGS Fredrikstad jobber med skole

– Deilig at skolen er helt ny

Maja og Angelica i vg1 mener flinke lærere og nye lokaler med bra beliggenhet er noe av det beste ved å være elev ved Akademiet VGS Fredrikstad.

Bra beliggenhet

På Kråkerøy er det friminutt og fellesarealene fylles av elever og lyd. I andre etasje i Dreieværste ved Fredrikstad Stadion disponerer Akademiet VGS Fredrikstad snaut 1000 kvadratmeter, og den åpne planløsningen er preget av naturlig lys, åpne arbeidssoner, innglassede grupperom, og et eget podcaststudio.

Midt i bygget finnes en stor lyssjakt som går fra taket og helt ned til første etasje. I en av sittegruppene like ved sitter Maja Karlsson og Angelica Helgås. De bor begge på Kråkerøy, og går studiespesialisering i vg1A.

Jeg trives utrolig godt her på skolen. Lærerne er flinke, og overgangen fra ungdomsskolen til videregående ble mye bedre enn jeg hadde trodd. Følger man med og er effektiv mens man er på skolen blir det nesten ikke lekser heller.

E-post: fredrikstad@akademiet.no

Telefon: 930 33 608

Adresse: Stadion 13, 1671, Fredrikstad

Postadresse: Postboks 550 Vestre Glemmen, 1612 Fredrikstad

Mentor = tett oppfølging

Skolens mentorordning der hver lærer har ansvar for å følge opp en mindre gruppe elever opplever Angelica som noe positivt.

– Det er fint å ha en lærer som man kan gå til om det er noe man trenger hjelp til eller vil snakke om. Det er gjerne faglige ting man diskuterer, men det kan også være noe sosialt man vil prate om. At det er få lærere her gjør også at man blir godt kjent med alle veldig fort, sier hun. 

Les mer om hvordan det er å være elev på Akademiet VGS Fredrikstad

Rent og ryddig

De to jentene ser på hverandre og ler, for plutselig har flere andre elever begynt å «smuglytte» på kommentarene deres.

– Det er også veldig deilig at alt er nytt, og at det er kort vei til det meste. Det er god luft på skolen, man kan varme seg egen mat om man vil, og det er ikke bråkete eller kaldt her. Det er rent og ryddig – til og med på toalettene, sier Maja. 


I vinter har duoen har vært med rundt på skolebesøk på distriktets ungdomsskoler for å svare på spørsmål. Nå er de spente på businessfagene som venter dem til høsten – og på de to nye vg1-klassene som snart blir en del av skolen.

Det blir gøy å se hvor mange vi kjenner igjen fra skolene vi har vært innom. Jeg vet allerede om flere som har søkt skoleplass!

– Det blir gøy å se hvor mange vi kjenner igjen fra skolene vi har vært innom. Jeg vet allerede om flere som har søkt skoleplass, sier Angelica. 

Rekordstor interesse

Vindusflater fra gulv til himling, nær fire meter takhøyde, og utsikt over elva er det som venter vg1-elevene som skal begynne ved Akademiet Fredrikstad til høsten. At lokalene er flott kan rektor Øyvind Børven skrive under på, men for ham er det aller viktigste hva som skjer i klasserommene. 

–  Her har vi det bra. Vi opplever rekordstor interesse fra søkere, og vi tror det har å gjøre med måten vi driver skole på, sier Børven i det Gressvik-ferga legger til ved kaia like utenfor vinduet. 

– Vi er en liten skole med tett oppfølging av hver enkelt elev. Vi har tro på at god læringskultur er viktig, og dette starter med læreren. Tydelig klasseledelse gir trygge og forutsigbare rammer, og da skapes det også trivsel og sosiale bånd. Alle skal få oppleve mestring, og elever som virkelig vil bli gode får muligheten til det her, forklarer Børven.

Finn ut mer om skolen og hvordan du kan søke skoleplass

Starter ny realfagslinje

Businesslinjen som ble etablert i fjor har blitt tatt godt i mot av elevene, og samarbeidet med næringslivet har gitt nyttig erfaring og relevante møter med virkelighetens aktører. Nå starter skolen realfagslinje, og det betyr at elevene som begynner i vg1 til høsten kan fordype seg i realfag fra og med vg2 – og på den måten få spesiell studiekompetanse.

Businesslinjen består av programfagene entreprenørskap og bedriftsutvikling, markeds- føring og ledelse, samt sosiologi og sosialantropologi. Realfag ved Akademiet omfatter tradisjonelt programfagene matematikk (R og S), fysikk, kjemi og biologi.

Dette gleder vi oss til, og det vet vi at det er flere søkere som også gjør. For vår del handler det om at vi skal tilby kvalitet i alle ledd på skolen – både faglig, pedagogisk og strukturelt.
Søk skoleplass på Akademiet VGS Fredrikstad

Akademiet VGS Fredrikstad

Disse studiene tilbyr Akademiet VGS Fredrikstad:

  • Studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi
  • Studiespesialisering med realfag

Kontakt Akademiet VGS Fredrikstad