Elev spiller E-sport på Akademiet

E-sport på Akademiet VGS Oslo

Liker du å konkurrere digitalt? Har du et ønske om å utvikle dine egne ferdigheter og kunnskap innen e-sport? Da er e-sporttilbudet på Akademiet VGS Oslo noe for deg!

Søk skoleplass

E-sport

Du kan velge e-sport som elev på informasjonsteknologi og medieproduksjon på Akademiet VGS Oslo.

Linjen følger vanlig studieløp, slik at du vil oppnå yrkeskompetanse etter to år, eller generell studiekompetanse dersom du velger å gå påbygging til generell studiekompetanse i etterkant.

Hvordan inkluderes e-sport i undervisningen?

E-sport vil være et tillegg for enten utdanningsprogrammet Studiespesialisering med Aktiv eller Informasjonsteknologi og medieproduksjon. Elevene vil følge utdanningsprogrammets vanlige studieløp, i tillegg til å følge undervisningsopplegget til e-sport.

Sentrale temaer:

 • Spillforståelse og teknikk
 • Samarbeidsevne
 • Ytelse og ernæring
 • Treningsrutiner
 • Sinnemestring og mental trening

Informasjonsteknologi og medieproduksjon med e-sport er et yrkesrettet utdanningsprogram over to år. Elevene vil derfor kunne gå ut i lære eller ta et år med påbygging til generell studiekompetanse etter fullført utdanningsløp.

Undervisningsopplegget inkluderer alle fagene som eleven skal gjennom i løpet av utdanningsprogrammet Informasjonsteknologi og medieproduksjon. I vg2 kan eleven velge retning – informasjonsteknologi eller medieproduksjon. På Akademiet VGS Oslo tilbys begge retningene.

Slik inkluderes e-sport i undervisningen:

E-sport er integrert i faget yrkesfaglig fordypning (YFF), med fokus mot enten IT eller medieproduksjon. I tillegg har elevene mulighet til å benytte seg av e-sportrommet på skolen så ofte de ønsker.

Linjen passer for elever som interesserer seg for datateknologi og design, og i tillegg har en interesse for e-sport.

Nyttige lenker

Om e-sport

Liker du gaming og e-sport? Vil du vinne både i spill og akademisk? Velg informasjonsteknologi og medieproduksjon med e-sport. 

E-post: oslo@akademiet.no

Telefon: 22 46 69 00

Adresse: Pilestredet 56, 0167 Oslo

Postadresse: Postboks 3630 Bislett, 0136 Oslo

Jeg synes det er fantastisk at Akademiet er villig til å satse på e-sport og de mulighetene denne nye formen for konkurranse gir elevene. I tillegg til yrkes- eller studiekompetanse oppnår de også essensiell kunnskap om for eksempel kommunikasjon og ernæring.

Egne e-sporttrenere

På skolen har vi to profesjonelle e-sporttrenere, som vil hjelpe elever med å utvikle seg som enkeltspillere og lagspillere.

De setter sammen treningsopplegg, jobber med å utvikle elevenes egne evner innen spillforståelse og teknikk, i tillegg til å organisere turneringer og kamper. I timene vil elevene lære om e-sportverdenen, ytelse, ernæring, trening og hvordan gjøre gaming til et yrke.

Morten Bjerkestrand
Morten Bjerkestrand
Lærer
Trond Steinsvoll Børsum
Trond Steinsvoll Børsum

Utflukter og arrangementer

Det er viktig å tilrettelegge for et godt faglig og sosialt miljø på Akademiet VGS Oslo. Derfor får e-sportelevene fra begge utdanningsprogram reise på utflukter og arrangementer som er viktige for utviklingen av elevenes ferdigheter. Dette inkluderer besøk på spillmesser, bootcamp hos e-sportorganisasjoner, LAN og spillsenter som eksempelvis Eldorado i Oslo.

Hvis du skal bli en god utøver så må du jobbe målrettet, du må kunne samarbeide, jobbe i lag med andre. Det er mye av det du lærer på Akademiet.

SpillExpo

SpillExpo er en av Norges største spillmesser og gjennomføres hvert år både i Oslo og Stavanger. Akademiet har også hatt sin egen stand på SpillExpo de siste årene. Her kan elevene trene og komme i dialog med viktige aktører innen spill- og apputvikling, i tillegg til instruktører og utøvere innen e-sport.

Bootcamp på Heroic

E-sportelever ved Akademiet VGS Oslo reiste på bootcamp hos Norges største e-sportorganisasjon, Heroic. Her fikk elevene teste egne kunnskaper i tillegg til inside-tips fra noen av verdens beste utøvere.

LAN

Akademiet VGS Oslo arrangerer LAN minst to ganger i året, både for e-sportelevene – men også andre elever på skolen. Dette bidrar til et sterkt sosialt og inkluderende miljø på skolen.

Jeg ble imponert over hvor fordomsfrie og samarbeidsvillige elevene var i løpet av tiden vår sammen! Selv om noen av dem var på forskjellige nivåer, omfavnet de alle sammen læringsopplevelsen. Det var virkelig imponerende å se to grupper med så veloppdragne unge mennesker som tok bootcampen og coachingen på alvor. Jeg tror vi hadde to utrolig vellykkede uker, fulle av læring og positivitet for alle involverte – studenter, trenere og ansatte.

Teknisk utstyr og spillutvalg

Vi har et eget e-sportrom i 6. etasje på Akademiet VGS Oslo med gaming PC’er og fullverdig utstyr til utøverne våre. Dette inkluderer gaming-PC, tastatur, mus, headset, gamingstol og monitor.

Teknisk spec:

 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 2060
 • Moderkort: ROG STRIX B450-F GAMING
 • CPU AMD Ryzen 5 2600X 
 • Ram: 16GB 
 • SSD: 1TB
 • Skjerm: 144hz ASUS ROG PG278QR
 • Mus: Razer Deathadder Elite
 • Tastatur: Razer BlackWidow Chroma
Jeg har spilt masse spill siden jeg var liten, og så har jeg funnet min interesse innenfor et spill som er veldig stort innen e-sport. Da tenkte jeg at det er jo lurt å bare ta sjansen! Her har vi egne trenere som tidligere har drevet med e-sport på toppnivå som lærer oss utrolig mye.

Våre spill

Utdanningsprogram med e-sport

Lærer og elever på e-sportmessen i Oslo

Informasjonsteknologi og medieproduksjon med e-sport

Er du interessert i e-sport, IT og teknologi?

Les mer Søk
Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Les mer Søk
Elever spiller E-sport på Akademiet

Studiespesialisering med e-sport

Er du interessert i dataspill og ønsker generell studiekompetanse på videregående?

Les mer Søk

Kontakt Akademiet VGS Oslo