Elever trener på Aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen
For deg som vil litt mer

Studiespesialisering med aktiv

Ønsker du en mer aktiv og spennende skolehverdag? Da kan studiespesialisering med aktiv være noe for deg!

Søk

Studiespesialisering med aktiv

Kombiner fysisk aktivitet med skole! Studiespesialisering med aktiv innebærer en aktiv skolehverdag med spennende opplevelser, samtidig som du oppnår studiekompetanse.

Hvorfor velge studiespesialisering med aktiv?

Liker du fysiske utfordringer? Drømmer du om en skolehverdag med muligheter for trening, spennende utflukter, aktiviteter og turer? Da er Akademiet Aktiv noe for deg!

Jeg føler at man får mye mer frihet her, kombinert med god oppfølging av alle lærerne. De er flinke til å følge opp hver enkelt elev helt fra starten og tilrettelegger for at du skal ha det best mulig.

Hvem passer studiespesialisering med aktiv for?

For at du som elev skal ha en aktiv og variert skoledag, legger vi til rette for trening, både egenstyrt og organisert. Vi arrangerer spennende og utfordrende opplevelser, med fokus på å skape sterkt samhold.

Forskning viser at økt fysisk aktivitet har positiv effekt på læring. Skoledagene foregår derfor jevnlig utenfor klasserommet med fysiske aktiviteter, friluftsaktiviteter og noen overnattingsturer. Driver du med en idrett på høyt nivå tilrettelegger vi, så langt det er mulig, for at du skal kunne prestere både på skolen og i idretten din.

Hva kan du bli?

Aktivlinja passer godt for deg som er glad i trening, idrett eller aktivitet, og ønsker mer av dette i skolehverdagen din. Linja passer også spesielt godt for deg som ser for deg et fremtidig karriereløp hvor fysiske utfordringer er en del av hverdagen, for eksempel Idrettshøyskolen, Politihøgskolen eller Forsvarets befalsskole.

Slik legges fagene opp:

Vg1, vg2 og vg3 på studiespesialisering med Aktiv

Som elev på studiesialisering med aktiv følger du vanlige læreplaner for studiespesialisering, men det er satt av mer tid til fysiske aktiviteter i timeplanen. Aktiv har ikke et fast timetall per uke. Programmet tilpasses både årstid, vær og vind, og ulike perioder i skoleåret.

Gjennom dette treårige løpet har du samme valgmuligheter innen programfagstilbudet vårt på vg2 og vg3 som elever på ordinære studieprogrammer.

Aktiv-tiden inngår i den normale skoledagen, på avtalte tidspunkt. Merk at om du velger aktivlinja på Akademiet VGS Heltberg Drammen eller Akademiet VGS Ålesund, kan du fortsatt velge realfag om du ønsker det, noe som eksempelvis vil gi kunne gi deg mulighet til å studere videre for å bli ingeniør eller lege. Er du interessert i fotball, har Akademiet VGS Oslo et unikt tilbud gjennom Akademiet fotballprogresjon.

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

Aktiv hverdag

Aktiv passer for deg som vil kombinere studiespesialisering med en spennende og aktivitetsrik skolehverdag.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Flere utdanningsprogram

Elev på Akademiet Toppidrett

Studiespesialisering med toppidrett

Hold alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter!

Les mer Søk
Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
Elever spiller E-sport på Akademiet

Studiespesialisering med e-sport

Er du interessert i dataspill og ønsker generell studiekompetanse på videregående?

Les mer Søk
Tre elever i realfagsfrakker i laben på Akademiet VGS Heltberg Ullevaal.

Studiespesialisering med realfag

Felles for realfagene er at alle er viktige brikker for å løse dagens og fremtidens problemer.

Les mer Søk
En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse, lær mer om kommunikasjon og markedsføring – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Les mer Søk

Fornøyde elever

Akademiet er en bra skole med et skikkelig bra opplegg. Jeg føler at man får mye mer frihet her, kombinert med god oppfølging av alle lærerne. De er flinke til å følge opp hver enkelt elev helt fra starten og tilrettelegger for at du skal ha det best mulig. Miljøet er veldig bra, og med små klasser blir man ekstra godt kjent med alle medelever.
Emil Nagy Myhre
Det som er bra med fotballprogresjon er at treneren som er der, hjelper deg med å utvikle deg som spiller – både mentalt og i ferdigheter. Du får også konkrete tilbakemeldinger. Det er et superbra miljø her på studiespesialisering med aktiv!
Malin er elev på akademiet vgs oslo
Jeg ville begynne på studiespesialisering med aktiv fordi man får prøve mange ulike aktiviteter og idretter. Du trenger ikke være toppidrettsutøver eller ha drevet mye med sport. Hvis du liker å prøve nye ting og teste deg selv, og ha en variert skolehverdag – så passer aktiv for deg!
Alexandra er elev på akademiet vgs Oslo