To elever smed Mac i gangen på Akademiet. Foto.
1/1

Engelsk 1

Engelsk 1 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet språk, samfunnsfag og økonomi. I kombinasjon med med Engelsk 2 utgjør fagene en fordypning.

Om faget

Toggle

Engelsk programfag handler om språk- og kommunikasjonsutvikling, og skal bidra til danning og identitetsutvikling. Faget skal bidra til å utvikle interkulturell forståelse, økt forståelse av allsidigheten i det engelske språket og av betydningen av å bruke et situasjonstilpasset språk. Det å lære engelsk har stor betydning for deg som er i utdanning, i arbeidslivet og i samhandling med mennesker fra hele verden.

Kjerneelementer i Engelsk 1:

  • Kommunikasjon
  • Språklæring
  • Møte med engelskspråklige tekster

Forkunnskaper
Engelsk VG1.

I kombinasjon med Engelsk 2 utgjør fagene en fordypning.

I Engelsk 1 er det skriftlig og muntlig eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 140 årstimer.