Privatist som jobber med fag på kafe. Foto.
1/1

Geografi

Geografi er et fellesfag innenfor studiespesialiserende utdanningsprogram. Om du ikke har fullstendig vitnemål er Geografi ett av de obligatoriske fagene. Har du hatt faget før, kan du også ta dette kurset for å forbedre karakteren din.

Om faget

Toggle

Geografi er et sentralt fag for å forstå samspillet mellom natur og mennesker. Faget skal bidra til at elevene ser sammenhenger mellom ressursbruk, natur, miljø og samfunn, og hvilke konsekvenser naturskapte endringer har for menneskene. I geografi skal en utforske og observere geografiske forhold og lære faget ved å reflektere over lokale og globale problemstillinger. Faget skal bidra til utvikle en til miljøbevissthet og til å ta ansvarlige valg nå og i framtiden.

Kjerneelementer i Geografi:

  • Utforsking og geografiske metoder
  • Naturgitt og menneskeskapt rom
  • Bærekraftig utvikling og globalisering

Fullført grunnskole eller tilsvarende.

I Geografi er det muntlig eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 56 årstimer.