Privatist som arbeider med fag ved skirivebord, med Mac og bok. Foto.
1/1

Historie og filosofi 1

Historie og filosofi 1 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet språk, samfunnsfag og økonomi..

Om faget

Toggle

Historie og filosofi handler om å utvikle selvstendig filosofisk tenkning og forståelse av hvordan mennesket og samfunnet er formet av historie og selv skaper historie. Faget gir trening i åpen dialog, filosofisk refleksjon og historisk bevissthet, slik at en kan møte nåtidens og framtidens utfordringer med en undersøkende og nysgjerrig holdning. Faget skal også forberede enpå et samfunns- og arbeidsliv der det er viktig å tenke kritisk og kreativt og ha evne til å møte andre mennesker med åpenhet og respekt.

Kjerneelementer i Historie og filosofi 1:

  • Søke kunnskap og innsikt
  • Et meningsfylt og godt liv
  • Det historieskapte og historieskapende
  • Menneskets plass i verden

Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Dette er et nyttig programfag for alle som skal ta Ex.Phil. som en del av sin fremtidige høyere utdanning.

I Historie og filosofi er det muntlig eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 140 årstimer.