Elev i podcaststudio på Akademiet VGS Drammen

Informasjonsteknologi og medieproduksjon på Akademiet VGS Drammen

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er ett av flere utdanningsprogrammer du kan velge mellom på Akademiet VGS Drammen.

Hvem bør søke Informasjonsteknologi og medieproduksjon?

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et yrkesfaglig utdanningsprogram over to år som gir deg praktisk kunnskap om hvordan teknologi, kommunikasjon og design preger og utvikler samfunnet. Etter vg2 kan du velge om du vil gå ut i lære eller fortsette på vg3 påbygging til studiekompetanse for videre studier på universitet eller høyskole.

For å se videoen, må du godkjenne cookies som omhandler markedsføring.

Hva lærer du?

Du lærer hvordan programmer og teknologiske løsninger kan brukes til å få frem et budskap gjennom tekst, bilder, lyd og bevegelse. Du bør kunne jobbe både selvstendig og i team. Utdanningen danner et grunnlag for arbeid med IT-utvikling, IT-drift, mediedesign, medieproduksjon eller medieteknikk. På utdanningsprogrammet vil du kunne jobbe kreativt med idé- og konseptutvikling, formidling og historiefortelling gjennom bruk av foto, film og grafisk design. Her vil du lære mer om en stadig mer sammensatt mediehverdag hvor kreativitet og teknologi er drivkraften bak nye ideer. Du vil også kunne arbeide med programmering, innstallering, nettverk, brukerstøtte, IT-sikkerhet og analyse. Utdanningsprogrammet er praktisk og allsidig rettet mot arbeid i mediebransjen og innen IT.

Elever på medier og kommunikasjon i studio

Veien videre

Før du begynner på vg2 må du ta et aktivt valg om videre retning i studiet. Det er opp til hver enkelt om man ønsker å velge informasjonsteknologi eller medieproduksjon, men Akademiet VGS Drammen har frem til nå bare tilbudt medieproduksjon som videre studieløp på vg2. Etter vg2 kan elevene velge om de ønsker generell studiekompetanse, ved å søke seg inn på påbygging til generell studiekompetanse i vg3, eller gå ut i lære hos bedrift. Les mer om påbygging til generell studiekompetanse på neste side!

Søk skoleplass

VG1

Naturfag: 56

Engelsk: 140

Kroppsøving: 56

Matematikk: 84

Konseptutvikling og programmering: 159

Produksjon og historieformidling: 158

Teknologiforståelse: 159

Yrkesfaglig fordypning: 168

VG2

Norsk: 112

Samfunnskunnskap: 84

Kroppsøving: 56

Brukerstøtte: 140

Driftstøtte: 169

Utvikling: 168

Yrkesfaglig fordypning: 253

Les mer om utdanningsprogrammet:

To elever sitter i studio på Akademiet

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Les mer Søk