To elever sitter i studio på Akademiet
For deg som vil litt mer

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Liker du å utforske datamaskiner og hva de kan gjøre? Kanskje har du et ønske om å bli IT-utvikler, mediedesigner eller medieprodusent?

Søk

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Er du en person som har interesse for teknisk utstyr og ny programvare? Er du kreativ og liker teknologi?

Informasjonsteknologi og medieproduksjon, som var et nytt yrkesfag fra og med skoleåret 2020-2021, er en yrkesrettet utdanning som gir innsikt i hvordan teknologi, design og kommunikasjon påvirker og utvikler samfunnet.

Teknologi, kommunikasjon og design

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et yrkesfaglig utdanningsprogram som gir deg praktisk kunnskap om hvordan teknologi, kommunikasjon og design preger og utvikler samfunnet. Utdanningsprogrammet passer for deg som er interessert i IT, programmering, film og foto, grafisk design, sosiale medier og mye mer.

På utdanningsprogrammet vil du kunne jobbe kreativt med ide- og konseptutvikling, formidling og historiefortelling gjennom bruk av foto, film og grafisk design. Her vil du lære mer om en stadig mer sammensatt mediehverdag hvor kreativitet og teknologi er drivkraften bak nye ideer. Du vil også kunne arbeide med programmering, innstallering, nettverk, brukerstøtte, IT-sikkerhet og analyse.

Utdanningsprogrammet er praktisk og allsidig rettet mot arbeid i mediebransjen og innen IT.

Yrkesfaglig utdanningsprogram

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er en yrkesfaglig og praktisk utdanning som passer for deg som er interessert i IT, programmering, film og foto, grafisk design, sosiale medier og mye mer!

Etter endt utdanning kan du blant annet jobbe i IT-driftsselskaper og IT-avdelinger i ulike virksomheter, multimediebedrifter, reklamebyråer eller forlag.

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

Ønsker du generell studiekompetanse for videre studier ved høyskole eller universitet, kan du ta et år på Påbygging til generell studiekompetanse.

Hvorfor velge informasjonsteknologi og medieproduksjon?

Vil du lære om innsiden av en datamaskin, programmering, være bak kamera eller produsere og redigere film, foto og lyd? Da er dette linjen for deg! Dette er en toårig yrkesfaglinje: Det første året jobber vi både med informasjonsteknologi og medieproduksjon. Det andre året får du selv velge hvilken retning du vil fordype deg i.

Du bør være:

  • Kreativ
  • Interessert i IT, nettverk og programvare
  • Interessert i visuelle uttrykksformer
  • Nøyaktig

Hva lærer du på informasjonsteknologi og medieproduksjon?

  • Idéutvikling og kreativ problemløsning
  • Brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • Innholdsformidling og historieformidling
  • Foto, film og grafisk design
  • Kommunikasjon og markedsføring

Gjennom studiet utvikler du forståelse for hvordan du bruker teknisk utstyr og avansert programvare innenfor områdene medieproduksjon og informasjonsteknologi. Du lærer idéutvikling og kreativ problemløsning på egenhånd og i samarbeid med andre.

Du vil få kunnskap om foto, film og grafisk design, samt innholdsformidling og historiefortelling. Videre vil du få forståelse innen programmering, brukerstøtte, nettverk og IT-sikkerhet, som er etterlengtet kunnskap i dagens samfunn. Gjennom markedsføringen lærer du hvordan du skal kommunisere ut mot forbruker og kunde på en god måte.

Du vil lære fototeknikk, lyssetting og hvordan bruke relevant programvare. Du får i tillegg anledning til å benytte deg av vårt lyd- og videostudio eller fotostudio. Gjennom begge årene vil du ha faget yrkesfaglig fordypning (YFF), som gir deg mulighet til å jobbe mer med det du liker best: Du kan for eksempel ha utplasseringsplass én dag i uken, starte egen ungdomsbedrift eller jobbe med prosjekter du ønsker å utvikle deg i.

Jeg trives veldig godt fordi jeg får god kontakt med lærere og elever, og jeg får brukt skolens utstyr til å gjøre oppgavene mine hakket bedre. Anbefaler Akademiet til alle som vil oppnå toppen av sine egne ferdigheter!

Hva kan du bli?

Utdanningsprogrammet gir spesialkompetanse om fagområdet og fører frem til fag- eller svennebrev, og/eller generell studiekompetanse. Etter to år på skole (vg1 og vg2) kan du velge å søke deg videre til opplæring i skole eller bedrift: Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse eller lærling i bedrift.

Påbygging til generell studiekompetanse gir deg den teoretiske kompetansen som kreves for å kunne søke seg inn på høyskole eller universitet.

Som lærling har du opplæring i bedrift i to år, og etter endt opplæringsløp kan du velge å gå opp til fag-eller svenneprøven.

Velger du dette løpet, og senere ønsker utdanning på høyskole eller universitet kan du søke deg inn på «påbygg 4» for å oppnå generell studiekompetanse. Du kan også søke utdanninger på høyskoler og universitet gjennom Y-veien, noe som forutsetter at du har relevant fagbrev, svennebrev eller yrkeskompetanse fra videregående skole. Du kan lese mer om dette på vilbli.no

Noen av yrkene som er aktuelle for deg som har gjennomført informasjonsteknologi og medieproduksjon og høyere utdanning er:

  • IT-utvikler eller IT-driftstekniker
  • Mediedesigner, medietekniker eller medieprodusent
  • Innholdsprodusent

Utdanningsprogrammet tilbys ved følgende skolesteder:

VG1

Naturfag: 56
Engelsk: 140
Kroppsøving: 56
Matematikk: 84
Konseptutvikling og programmering: 159
Produksjon og historiefortelling: 158
Teknologiforståelse: 159
Yrkesfaglig fordypning: 168

VG2

INFORMASJONSTEKNOLOGI

Norsk: 112
Samfunnskunnskap: 84
Kroppsøving: 56
Brukerstøtte: 140
Driftstøtte: 169
Utvikling: 168
Yrkesfaglig fordypning: 253

VG2

MEDIEPRODUKSJON

Norsk: 168
Samfunnskunnskap: 84
Kroppsøving: 56
Design og visualisering: 159
Konseptutvikling og kommunikasjon: 159
Teknologi og produksjon: 280
Yrkesfaglig fordypning: 253

Veien videre

IM er et toårig løp, hvor du enten går ut i lære eller starter på påbygg etter to år på skolen.

Mentor og studietid

Mentor hjelper deg med å jobbe selvstendig og disiplinert, og veileder deg gjennom videregående.

Macbook

Som elev på Akademiet får du en Macbook som arbeidsverktøy. Den får du beholde etter tre år hos oss.

Se video

Slik er det på informasjonsteknologi og medieproduksjon på Akademiet!

Flere utdanningsprogram

Elev på Akademiet jobber med skolefag

Påbygging til generell studiekompetanse

Har du gått yrkesfag eller tatt fagbrev og ønsker å studere på høyskole eller universitet?

Les mer Søk
Elever på Akademiet studiespesialisering prater om fag

Studiespesialisering

Utdanningsprogrammet som holder alle muligheter åpne ved videre utdanning.

Les mer Søk
En gjeng med kamerautstyr poserer utendørs

Medier og kommunikasjon

Oppnå generell studiekompetanse – samtidig som du har det skikkelig gøy på videregående.

Les mer Søk
Elever spiller E-sport på Akademiet

Studiespesialisering med e-sport

Er du interessert i dataspill og ønsker generell studiekompetanse på videregående?

Les mer Søk

Fornøyde elever

Jeg valgte Akademiet på grunn av at jeg så at lærerne var flinke og at Akademiet hadde godt utstyr og gode fasiliteter. Jeg trives veldig godt fordi jeg får god kontakt med lærere og elever, og jeg får brukt skolens utstyr til å gjøre oppgavene mine hakket bedre. Anbefaler Akademiet til alle som vil oppnå toppen av sine egne ferdigheter, og også de som syns at en mer tradisjonell skole ikke passer helt for seg selv.
Anton Søgnebotten