Chat with us, powered by LiveChat

Nyhet! Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Er du kreativ og liker teknologi?

Da kan Informasjonsteknologi og medieproduksjon være noe for deg!

Teknologi, kommunikasjon og design

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et yrkesfaglig utdanningsprogram som gir deg praktisk kunnskap om hvordan teknologi, kommunikasjon og design preger og utvikler samfunnet. Utdanningsprogrammet passer for deg som er interessert i IT, programmering, film og foto, grafisk design, sosiale medier og mye mer.

På utdanningsprogrammet vil du kunne jobbe kreativt med ide- og konseptutvikling, formidling og historiefortelling gjennom bruk av foto, film og grafisk design. Her vil du lære mer om en stadig mer sammensatt mediehverdag hvor kreativitet og teknologi er drivkraften bak nye ideer. Du vil også kunne arbeide med programmering, innstallering, nettverk, brukerstøtte, IT-sikkerhet og analyse.

Utdanningsprogrammet er praktisk og allsidig rettet mot arbeid i mediebransjen og innen IT.

Yrkesfaglig utdanningsprogram

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er en yrkesfaglig og praktisk utdanning som passer for deg som er interessert i IT, programmering, film og foto, grafisk design, sosiale medier og mye mer!

Etter endt utdanning kan du blant annet jobbe i IT-driftsselskaper og IT-avdelinger i ulike virksomheter, multimediebedrifter, reklamebyråer eller forlag.

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

Ønsker du generell studiekompetanse for videre studier ved høyskole eller universitet, kan du ta et år på Påbygging til generell studiekompetanse.

Oransje lyspære. Icon.

Du lærer

- Idéutvikling og kreativ problemløsning

- Brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering

- Innholdsformidling og historiefortelling

- Foto, film og grafisk design

- Kommunikasjon og markedsføring

Oransje Mac. Icon.

Du bør være

- Kreativ

- Interessert i IT, nettverk og programvare

- Interessert i visuelle uttrykksformer

- Nøyaktig

Oransje elev. Icon

Du kan bli

- IT-utvikler eller IT-driftstekniker

- Mediedesigner, medietekniker eller medieprodusent

Elev med kamera i mørkt studio. Foto.

Ikt og medieproduksjon på Akademiet VGS Drammen

Skulle du ønske du kunne holde på med spilling og film på skolen? Liker du å ta bilder? Vil du lære på en annerledes måte?

Akademiet VGS Drammen vil utdanningsprogrammet Informasjonsteknologi og medieproduksjon være rettet mot medieproduksjon. VG2 vil inneholde medieproduksjon og yrkesfaglig fordypning, du kan senere ta fagbrev innen mediedesingfaget, medieproduksjonsfaget eller medieteknikkfaget.

Gjennom to år på Informasjonsteknologi og medieproduksjon hos oss jobber du  med å uttrykke dine ideer og drømmer gjennom film, foto og grafikk. Du lærer deg å forstå medieverdenen vi lever i og hvordan du på en effektiv måte kan nå ut til brukere på ulike plattformer. Fagene som ikke er mediefag, som f.eks. norsk, matte og naturfag vil også bli vinklet opp mot Ikt og medieproduksjon. Slik blir fagene enda mer interessante for deg som er opptatt av media! Vi har et bredt utvalg av utstyr  og svært engasjerte lærere som gleder seg til å møte deg!

Etter to år hos oss kan du enten gå ut i lærlingbedrift, eller ta et påbyggingsår for å få generell studiekompetanse.